پنجشنبه، 1 آبان 1399

حکم شرعی زمین های وقفی برای مستاجرین

پرسش :

زمین های وقفی را که خانه درست کرده اند، برای مستاجرین چه صورتی دارد؟

پاسخ :
باید بر اساس نظر واقف عمل شود، و اگر غیر از این باشد اشکال دارد.

پس اگر واقف چنین نیّتی را به صورت کلّی داشته است که این زمین ها برای استفاده گروه خاصی مثل فقرا و مساکین یا دانش‌آموزان و ... باشد، می شود در این زمین ها خانه های استیجاری ساخت و اجاره داد و سود حاصل از آن را در موارد معین شده طبق نظر و نیّت واقف خرج کرد.

اما اگر واقف زمین را وقف خاصّ یک فعالیّت (مثل ساخت مساجد، ساخت مدرسه و ...) کرده است، نمی شود در آن زمین خانه استیجاری ساخت و باید طبق نظر و نیّت، مسجد یا مدرسه و ... بسازند.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی سازمان اوقاف و امور خیریه