جمعه، 23 آبان 1399

روزه دختر و پسر تازه به سن تکلیف رسیده

پرسش :

کسى که در اوایل سن تکلیف بر اثر ضعف و عدم توانایى، نتوانسته روزه بگیرد، آیا فقط قضا بر او واجب است یا قضا و کفّاره با هم بر او واجب است؟

پاسخ :
سوالی که بسیاری آن را مطرح می کنند اینست که  آیا دختران و پسرانی که در ابتدای سن تکلیف هستند باید روزه بگیرند، در حالی که روزه برای برخی از آنها بسیار سخت است؟

جواب این سوال واضح است، بنای دین بر سخت گیری و مشقت افراد نیست. بلکه احکام و دستورات با توجه به شرایط خاص برای افراد واجب می شود و زمینه تکامل انسانها را فراهم می کند. همین منعطف بودن دین نسبت به افراد سبب شده که دین سهل و آسان باشد.

سن تکلیف دختران نه سال کامل قمری است و برای پسران ۱۵ سال قمری و در عین حال قدرت شرط تکلیف است، آنکه قدرت انجامش را دارد باید انجام دهد و آنکه واقعا قدرت و توانایی گرفتن روزه را ندارد نباید روزه بگیرد و هر وقت قدرت یافت قضا آن را بجا آورد. مثلا اگر در تابستان برای او بسیار دشوار است در زمستان بگیرد یا اینکه یک روز در میان بگیرد. البته این بدین معنا نیست که به صرف ضعف انسان روزه را باطل کند چون طبیعی است که روزه با ضعف عمومی همراه است.

منبع: سایت هدانا