جمعه، 23 آبان 1399

احکام | مسائل نماز: سوال شصت و شش

پرسش :

امامت فردی که نسبت به زبان ترکی بسیار متعصب است به نحوی که منافی با اتحاد ووحدت است چگونه است؟

پاسخ :
تعصب همان گونه که از اسم آن پیداست حمایت ناحق و بی جا از خود و یا متعلقین به خود می باشد ولی علاقه به فرهنگ و ملت و زبان خود در صورتی که اصطکاکی با آرمان های دینی نداشته و یا موجب اختلاف و چند دستگی نشود بلا مانع است. آنچه که مذموم و ناپسند است احساس برتری کردن و یا نژاد پرستی و ملی گرایی است که استعمار با هیاهوی پان ترکیسم پان ایرانیسم پان عربیسم و ... در صدد تفرقه بین ملت اسلام است. بنابراین علاقه داشتن به زبان خاصی بدون قصد ایجاد تفرقه و فتنه مضر به عدالت شخصی نیست هر چند بهتر است از این گونه امور اجتناب شود.

منبع: کتابخانه دیجیتال امام علی علیه السلام