جمعه، 23 آبان 1399

احکام | معاشرت اجتماعی: سوال شانزده

پرسش :

آیا رقصی که فقط با کف زدن یا با دایره بدون زنجیر باشد، حرام است؟ رقصی که بدون مورد باشد، چطور؟

پاسخ :
بنابر فتوای مقام معظم رهبری رقصیدن اگر همراه کار حرام دیگر مانند موسیقی و یا استعمال آلات موسیقی و یا در مقابل نامحرم نباشد وموجب تهییج شهوت نشود اشکال ندارد. و باید توجه داشته باشید که هر موسیقی و آوازی که طرب انگیز و یا شایسته مجالس لهو و لعب است حرام است. و اجازه یا عدم اجازه از اداره ارشاد ملاک نیست و باید خود مکلف متوجه باشد که آیا این موسیقی طرب انگیز هست یا نه و ملاک آن است که نوع مردم وقتی آن آواز یا موسیقی را می شنوند بگویند طرب انگیز است بنابراین اگر یکی دو نفر تحت تاثیر قرار نگیرند اثری ندارد. و کف زدن تنها اگر همراه کار حرام دیگرنباشد و در مساجد و حسینیه ها هم نباشد اشکال ندارد.

منبع: کتابخانه دیجیتال امام علی علیه السلام