جمعه، 24 بهمن 1399

احکام مسائل متفرقه | صدقه: سوال نه

پرسش :

شخصی و یا عده ای تصمیم گرفته اند عملی را به طور رایگان انجام بدهند؛ مثلاً‏‎ ‎‏نمایشی و یا تئاتری در بیاورند که هم جنبه تبلیغاتی به نفع انقلاب اسلامی و هم جنبۀ‏‎ ‎‏مادّی به نفع جنگ زدگان داشته باشد، اما مطلقاً بدون قید و شرط دیگری این تصمیم را‏‎ ‎‏گرفته اند، آیا شرعاً مجاز هستند از آن وجه حاصله از این کار در حین اجرا، غذای‏‎ ‎‏مصرفی خودشان را در محل کار تهیه نمایند یا نه؟‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، اگر پول به خود آن ها تملیک می شود می توانند مصرف کنند و‏‎ ‎‏در غیر این صورت با علم به رضایت صاحبان آن ها صرف در غذا مانع‏‎ ‎‏ندارد.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.