جمعه، 24 بهمن 1399

احکام مسائل متفرقه | صدقه: سوال سیزده

پرسش :

‏دو روز به محرم مانده بود، در منزل آقای پسندیده، زنی اظهار فقر و بی سرپرستی‏‎ ‎‏می کرد: سه بچه یتیم دارم و سی هزار تومان قرض دارم، منزل خریدم. رفتم منزلش را‏‎ ‎‏دیدم. در روز عاشورا به مردم گفتم، مردم چهار هزار تومان کمک کردند. بعد کشف‏‎ ‎‏شد که زن شوهردار بوده و شوهرش معتاد است و به قول آن شخص که از او منزل را‏‎ ‎‏خریده، قرضش را هم داده است. ‏‎‏بعد که او را دیدم، گفت: شوهرم آن وقت جبهه بوده، و من متعه بودم و شوهرم‏‎ ‎‏معتاد نیست. تکلیف بنده را نسبت به این پول روشن بفرمایید.‏ ‏‏با این کشف خلاف، آیا پول را به آن زن بدهم، یا باید به مستحق دیگر داد؟ و یا‏‎ ‎‏این که به وکیل شما بدهم؟‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، پول را یا باید به صاحبانش رد کنید، و یا به مصرفی که یقین‏‎ ‎‏دارید صاحبان آن راضی هستند، برسانید.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.