جمعه، 24 بهمن 1399

احکام وقف | تغییر و تبدیل وقف: سوال هفده

پرسش :

‏اگر کسی خانه ای را وقف برای مدرسۀ علمیه بنماید و واقف خود را در زمان‏‎ ‎‏حیات، متولی قرار داده باشد، پس از تحقیق نیاز به مدارس دخترانه را، جدی تر از نیاز‏‎ ‎‏به مدارس علمیه تشخیص داده و آن را تبدیل به مدرسۀ دخترانه بنماید. اگر در زمان‏‎ ‎‏زندگی، قصد تصرف در وقف قرار دادن آن برای مدرسۀ دخترانه داشته باشد، آیا پس‏‎ ‎‏از قرائت صیغۀ وقف در شرایط بالا، قبض حاصل شده و تغییر در مورد وقف، صحیح‏‎ ‎‏نیست، یا چنانچه به نیت متولی بودن، مورد وقف را در اختیار نگرفته باشد، می تواند‏‎ ‎‏در زمان زندگی خود، در آن تصرف نموده و آن را به صورت مدارس رسمی دخترانه‏‎ ‎‏درآورد.‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، در مفروض سؤال، احوط آن است که حکم قبض مترتب‏‎ ‎‏شود.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمیی(ره)، تهران، 1392 ش.