جمعه، 24 بهمن 1399

احکام وقف | تغییر و تبدیل وقف: سوال یک

پرسش :

روستای مور واقع در بخش داورزن‏‎ ‎‏شهرستان سبزوار دارای حمامی خزینه ای است که در حال حاضر به خاطر ایجاد‏‎ ‎‏حمامی جدید از طرف جهاد سازندگی که حدود دو سال است بهره برداری از آن آغاز‏‎ ‎‏گشته است مخروبه می باشد. و مالکیت این حمام خزینۀ مخروبه متعلق به کلیۀ اهالی‏‎ ‎‏روستاست و چون روستا فاقد مسجد بوده و در ضمن به خاطر کوهستانی بودن منطقه‏‎ ‎‏پیدا کردن زمین جهت احداث مسجد به آسانی امکان پذیر نیست. اهالی تصمیم‏ ‏گرفته اند که محل حمام خزینه را تبدیل به مسجد نمایند. لیکن از نظر شرعی در شک و‏‎ ‎‏تردیدند که آیا ساختن مسجد در چنین مکانی که متعلق به همۀ روستاست و در ضمن‏‎ ‎‏اکثریت آن ها نیز به تبدیل کردن آن به مسجد رضایت دارند جایز است یا خیر؟ لذا از‏‎ ‎‏محضر آن امام عظیم الشأن تقاضا داریم اعلام فرمایند که ایجاد ساختمان مسجد در‏‎ ‎‏چنین مکانی با توجه به مطالب یاد شدۀ فوق جایز می باشد یا خیر؟ ‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، اگر وقف بودن حمام معلوم است، تبدیل آن به مسجد جایز‏‎ ‎‏نیست.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمیی(ره)، تهران، 1392 ش.