جمعه، 24 بهمن 1399

احکام وقف | تغییر و تبدیل وقف: سوال هفت

پرسش :

شخصی در حدود سی سال قبل سه قطعه زمین دیمی خود را که تقریباً یک هکتار‏‎ ‎‏و نیم می باشد وقف نموده که همه ساله محصول این زمین ها که گندم و جو می باشد‏‎ ‎‏در ایام سوگواری ماه محرّم در راه حضرت ابوالفضل خرج شود و تا حال هم به همین‏‎ ‎‏نحو عمل می شد. حال یک قطعه از این زمین ها برای ساختن مدرسه بسیار مناسب‏‎ ‎‏می باشد. آیا می شود در این زمین مدرسه ساخت؟ یا با زمین دیگری با توجه به ارزش‏‎ ‎‏زمین ها معاوضه نمود؟ و یا جهت زیر بنا و محوطه مدرسه قیمت این زمین را گرفت و‏‎ ‎‏مسجد نیمه کاره این محل را به اتمام رساند؟

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، لازم است بر طبق وقف عمل شود و تغییر و تبدیل آن جایز‏‎ ‎‏نیست.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمیی(ره)، تهران، 1392 ش.