جمعه، 24 بهمن 1399

احکام وقف | تغییر و تبدیل وقف: سوال هشتاد و سه

پرسش :

در شهر علویجۀ اصفهان، توسط قدما مکان های کوچکی با‏‎ ‎‏ساختمان غیر مناسب گلی اختصاص به مسجد داده شده که در حال حاضر به صورت‏‎ ‎‏متروکه درآمده و بعضی از آن ها نیز مخروبه شده است. و نگهداری آن ها به عنوان‏‎ ‎‏مسجد و یک محل محترم مشکل است. ضمناً در بعضی نقاط، این مساجد به فاصله‏‎ ‎‏حدود ده تا بیست متری هم قرار داشته که با وجود مساجد بزرگ و تکایا، به طور کلی‏‎ ‎‏مورد استفاده قرار نمی گیرند. شهرداری علویجه کسب مجوز نموده که آیا در بعضی‏‎ ‎‏محل های شهر؛ برای سهولت در امر رفت و آمد، می توان با برداشتن دیوارهای‏‎ ‎‏مخروبه و تسطیح آن ها معبر را گسترش داد یا خیر؟ و آیا می توان بعضی مساجد‏‎ ‎‏نامتناسب را به یک محل عمومی دیگر اختصاص داد یا خیر؟ و تغییر به چه نوع محلی‏‎ ‎‏ممکن است؟ در پایان از مراحم و راهنمایی شما بسیار سپاس گزاریم.‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، جایز نیست.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمیی(ره)، تهران، 1392 ش.