جمعه، 24 بهمن 1399

احکام وقف | ثبوت و عدم ثبوت وقف: سوال چهل و چهار

پرسش :

قبرستانی که احیا بوده و در زمان‏‎ ‎‏رژیم طاغوت در داخل شهر به وسیلۀ شهرداری دماوند غصب و تبدیل به فضای سبز‏‎ ‎‏و خیابان و قسمتی نیز ساختمان گردیده است و حدود یازده سال از عمر این ساختمان‏‎ ‎‏ـ که محل استقرار فرمانداری می باشد ـ می گذرد. ‏ ‏‏1. آیا اقامۀ نماز در آن جایز می باشد؟‏ ‏‏2. با توجه به این که خانۀ مسکونی فرماندار نیز در همین ساختمان می باشد، آیا‏‎ ‎‏سکونت در آن جایز است؟‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، در صورتی که وقف بودن قبرستان محرز نباشد و ملک کسی‏‎ ‎‏نباشد، تصرفات و نماز در آن مانع ندارد. ‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمیی(ره)، تهران، 1392 ش.