دوشنبه، 11 اسفند 1399

جلوتر قرار گرفتن مأموم از امام به واسطۀ انحراف قبله

پرسش :

در اماکنی که جهت قبله با راستای ساختمان یکی نیست، گاهی افرادی که در صف اوّل از سمت چپ باید به مأموم دیگر متصل شوند، اندکی جلوتر از مأموم سمت چپ خود قرار می‌گیرند. این حالت به ویژه در مواردی که راستای صف و راستای قبله اختلاف زیادی (مانند چهل و پنج درجه) داشته باشد، تشدید نیز می‌شود. به گونه‌ای که برخی از افراد صف نخست حتی جلوتر از امام جماعت نیز واقع می‌شوند. نماز آنان چه حکمی دارد؟

پاسخ :
اگر عرفاً از فردی که به واسطۀ او به جماعت متصل شده یا از امام جلوتر باشند، جماعتشان باطل است.

منبع: zanjani.net