چهارشنبه، 27 اسفند 1399

حلم امام حسین (علیه السلام) در منابع اهل سنت

پرسش :

در منابع اهل سنّت درباره حلم وبردبارى امام حسین (علیه السلام) چه روایاتى نقل شده است؟

پاسخ :
درباره حلم و بردبارى حضرت روایات زیادى نقل شده; از جمله:

1 ـ از امام على بن الحسین(علیهما السلام) روایت شده که فرمود: از امام حسین(علیه السلام) شنیدم که فرمود: «اگر کسى مرا در گوش راستم دشنام دهد و در گوش دیگرم عذرخواهى کند از او قبول خواهم کرد; زیرا امیرالمؤمنین على بن ابیطالب(علیه السلام) مرا حدیث کرد که از جدم رسول خدا(صلى الله علیه و آله) شنیده که فرمود: «لایرد الحوض من لم یقبل العذر من محقّ او مبطل»؛(1) (وارد حوض [کوثر] نمى شود کسى که عذرپذیر نباشد خواه حق با او باشد یا نباشد).

2 ـ یکى از غلامان حضرت کار خلافى انجام داد که مستحق تأدیب بود، حضرت دستور داد تا او را تنبیه کنند. غلام عرض کرد: اى مولاى من خداوند متعال فرمود: «وَالْکاظِمِینَ الْغَیْظَ».

حضرت فرمود: او را رها کنید، من خشمم را فرو بردم. باز گفت: «وَالْعافِینَ عَنِ النّاسِ».

حضرت فرمود: از تو گذشتم. او ادامه داد: «وَاللهُ یُحِبُّ الُْمحْسِنِینَ».

حضرت فرمود: تو در راه خداوند متعال آزادى. آن گاه دستور داد تا به او جایزه اى نیکو دهند(2)

پی‌نوشت‌ها:
(1). نظم درر السمطین، زرندى، ص 209،
(2). وسیلة المآل، حضرمى، ص 183.

منبع: اهل بیت از دیدگاه اهل سنت، على اصغر رضوانى، مسجد مقدس جمکران، قم، 1385 ش، ص 39.