چهارشنبه، 25 فروردين 1400

شک بین انجام دو سجده یا یک سجده در نماز جماعت

پرسش :

اگر امام جماعت شک کند که یک سجده انجام داده یا دو سجده و بنا را بر انجام دو سجده بگذارد و نماز را تمام کند و بعد برخی از مأمومین بگویند یک سجده انجام شده است حکم چیست؟

پاسخ :
اگر به خاطر جهل به حکم، بنا بر اکثر گذاشته، نمازش باطل است و نماز مأمومینی که می‌دانسته‌اند امام اطمینان ندارد ولی تبعیت کرده‌اند نیز باطل است. امّا اگر در اثنای نماز اطمینان داشته و بعد از نماز -از گفته مأمومین- برایش شک حاصل شده یا اطمینان به خلاف پیدا کرده است؛ در فرض شک، اعتنا نمی‌کند و نماز امام جماعت و مأموم شاک و غیر ملتفت صحیح است و در فرض اطمینان به خلاف، سجده را بعد از نماز به همراه دو سجدۀ سهو بجا می‌آورند.

منبع: zanjani.net