چهارشنبه، 5 خرداد 1400

احکام وصیت | سوال شصت و یک

پرسش :

زن پدری داشتم که بدون‏‎ ‎‏اولاد بوده؛ او در زمان حیات خودش وصیت کرده که چهار تکه فرش که زیر پایش‏‎ ‎‏بوده، به مسجد حاج عباس در آستانه داده شود؛ البته ناگفته نماند که این فرش ها پنجاه‏‎ ‎‏یک ثروتش هم به شمار نمی آمده است؛ که ما طبق گفتۀ خودش، بعد از او آن ها را به‏‎ ‎‏مسجد تحویل داده ایم و الآن دو ـ سه سال است که تحویل مسجد است؛ حالیه‏‎ ‎‏خواهرزاده اش اظهار می دارد که می بایستی آن قالی ها به ما داده شود؛ ما چون طبق‏‎ ‎‏وصیت خودش عمل کرده ایم می خواهیم بدانیم که حقیقت امر از نظر شرعی چیست؟‏‎ ‎‏اگر کار ما بر خلاف بوده، قالی ها را از مسجد گرفته و به ورّاث تحویل دهیم؟

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، در فرض مرقوم، وصیت نافذ است و باید به آن عمل شود.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.