دوشنبه، 24 خرداد 1400

حکم نماز و روزه در مناطق فاقد روز یا شب

پرسش :

در برخی مناطق کشور سوئد به مدت پنجاه و دو روز خورشید در آسمان غروب نمی‌کند و در بعضی از مناطق دیگر، طول روز بیست و سه ساعت است و در بعضی از مناطق دیگر، طول روز هفده ساعت است. تکلیف نماز و روزۀ مسلمانان...

پاسخ :
اگر همۀ بیست و چهار ساعت یکسان است، احتیاط آن است که ملاک را برای روزه و اوقاتی که نماز را درک نمی‌کنند نزدیک‌ترین نقطه به این مناطق که دارای اوقات هست قرار دهند، و اگر بخشی از بیست و چهار ساعت، شب و بخشی روز است باید به تکلیف خود عمل کنند و اگر طلوع فجر واضح نیست، بنا بر احتیاط، طبق افق نزدیک‌ترین مکان که طلوع فجر دارد، عمل شود و اگر این امر سبب می‌شود که نماز پس از طلوع آفتاب خوانده شود، باید نماز صبح را قبل از طلوع خورشید همان‌جا بجا آورند.

منبع: zanjani.net