دوشنبه، 24 خرداد 1400

وظیفه نمازگزاری که نمی‌تواند قیام و سجده عادی را با هم بجا آورد

پرسش :

در مواردی که مکلف نمی‌تواند بین قرائت در حال ایستاده و سجدۀ عادی جمع کند؛ وظیفه‌اش چیست؟

پاسخ :
اگر چنین شخصی در نماز نشسته نتواند رکوع را به صورت عادی بجا آورد، ولی در نماز ایستاده بتواند، مختار است که نماز را نشسته یا ایستاده بخواند. اما در چنین صورت‌هایی واجب است نشسته نماز بخواند:

1. بتواند در حالت نشسته هم رکوع و هم سجود را به صورت عادی بجا آورد.

2. در حالت نشسته بتواند سجود عادی بجا آورد، اما در حالت ایستاده فقط بتواند رکوع و سجود اضطراری یا ایمایی بجا آورد.

3. در حالت نشسته بتواند رکوع اضطراری و سجده‌ی عادی یا اضطراری بجا آورد، اما در حالت ایستاده فقط بتواند رکوع و سجده‌ی ایمایی بجا آورد.

​​​​​​​منبع: zanjani.net