دوشنبه، 24 خرداد 1400

شک در تعیین نماز

پرسش :

اگر کسی در نماز شکّ کند که نمازی را که می‌خواند به نیّت نماز مغرب شروع کرده یا عشا؛ تکلیف چیست؟

پاسخ :
در وقت مخصوص مغرب یا مشترک، مسأله سه صورت دارد:

صورت اول: یقین دارد مغرب را نخوانده، که اگر به رکوع رکعت چهارم نرفته، قصد مغرب می‌نماید و نماز را تمام می‌کند؛ و اگر به رکوع رکعت چهارم رفته باشد، احتیاط مستحب این است که نماز را تمام کند ولی باید بعد از خواندن نماز مغرب، نماز عشا را بخواند.

صورت دوم: شک دارد نماز مغرب را خوانده یا نه، که حکم صورت قبل را دارد.

صورت سوم: یقین دارد مغرب را خوانده، در این صورت، احتیاط مستحب آن است که نماز را به نیّت عشا تمام کند ولی باید نماز را اعاده کند.

و در وقت مخصوص عشا نماز را قطع کند و اگر فرصت برای درک یک رکعت از نماز را در داخل وقت دارد نماز را به نیّت عشا بخواند ولی در فرض شک در خواندن مغرب لازم نیست آن را قضا کند.

منبع: zanjani.net