جمعه، 22 مرداد 1400

اضافه کردن کلمات فارسی به صیغه عقد عربی

پرسش :

اینجانب جهت اجرای صیغه عقد نکاح دائم بعد از گرفتن وکالت از زوجین جهت احتیاط هنگام خواندن صیغه محرمیت آنان به شرح ذیل صیغه را جاری می نمایم فی المثل اگر زوجه به نام زینب و زوج حسین باشد می گویم انکحت موکلتی دوشیزه زینب لموکلی حسین علی الصداق المعلوم مع الشرائط المعلوم یا انکحت و زوجت موکلتی بانو زینب لموکلی حسین علی الصداق المعلوم... (جهت احتیاط اگر زوجه دوشیزه باشد با قید دوشیزه و اگر بانو باشد با قید بانو یا خانم ) اجرای صیغه می نمایم بعضی از همکاران ما می گویند اگر قید دوشیزه یا بانو در کنار نام زوجه قرار بگیرد عقد خوانده شده دچار اشکال می باشد و عقد صحیح نمی باشد و باطل است .علی ای حال برای من جای سوال و نگرانی است زیرا تاکنون عقدهائی را که جاری نمودم با قید لفظ دوشیزه یا بانو در کنار نام زوجه بوده است خواهشمند است مرقوم فرمایید که آیا با اعلام قیدهای ذکر شده صیغه عقد نکاح صحیح می باشد یا خدای ناکرده خیر؟

پاسخ :
ذکر این دو کلمه در صیغه عقد اشکالی ندارد و عقد صحیح است.‌

​​​​​​​​​​​​​​منبع: مرکز پاسخگویی به احکام شرعی و مسائل فقهی دفتر آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله)