جمعه، 22 مرداد 1400

خواندن صیغه عقد دائم به جای عقد موقت به قصد عقد موقت

پرسش :

من سه سال پیش با آقایی صیغه محرمیت خواندم و از قبل مدت آن را یک ماه و مهریه را هم تعیین کردیم، اما بعدها متوجه شدم متن آن را اشتباه خوانده ام . و گفته ام زوجتک نفسی علی صداق المعلوم. آیا با گذشت سه سال و با توجه به اینکه من اشتباه خوانده ام ولی هر دو با هم توافق کرده بودیم که موقت است الان با فهمیدن اشتباهم لازم است که صیغه طلاق جاری شود؟ چون ظاهرا من خطبه دایم خوانده ام. ولی واقعا قصد قبلی نداشته ایم و اشتباه شده، لطفا راهنماییم کنید، الان برای تشکیل زندگی خیلی عذاب وجدان دارم و میترسم آزاد نشده باشم.

پاسخ :
با توجه به آنچه نوشته اید عقد مذبور باطل بوده است و بعد از مراعات عده وطی به شبهه می توانید به عقد مرد دیگری درآیید.‌

​​​​​​​​​​​​​​منبع: مرکز پاسخگویی به احکام شرعی و مسائل فقهی دفتر آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله)