شنبه، 23 مرداد 1400

حکم ازدواج در صورت یقین به فوت شوهر و بازگشت شوهر

پرسش :

چنانچه زنی یقین نماید شوهرش فوت کرده و بعد از نگه داشتن عدّه ی وفات ازدواج کرده است، اما بعد از مدتی شوهر اوّل برگشته است، در این صورت حکم ازدواج چیست؟

پاسخ :
هرگاه زنى یقین پیدا کند که شوهرش در سفر فوت کرده و عدّه وفات نگه ‏دارد سپس شوهر کند، بعد شوهرش از سفر برگردد باید از شوهر دوم جدا شود و به شوهر اوّل حلال است، ولى اگر شوهر دوم با او نزدیکى کرده باشد زن باید عدّه نگه‏دارد (عدّه وطی به شبهه)  و احتیاط واجب آن است که شوهر دوم مهر او را مطابق آنچه با او قرار داده بپردازد و اگر مهرالمثل بیشتر است آن را بپردازد.‌

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​منبع: مرکز پاسخگویی به احکام شرعی و مسائل فقهی دفتر آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله)