چهارشنبه، 24 شهريور 1400

املاک و موازین شرعی / خمس: سوال چهارده

پرسش :

آیا خانه ای که چندسال قبل با مالی که خمس آن داده نشده، ساخته شده است، خمس دارد؟ بر فرض وجوب پرداخت خمس، آیا خمس بر اساس قیمت فعلی محاسبه می شود یا قیمت زمان ساخت آن؟

پاسخ :
اگر خانه از درآمد بین سال برای زندگی و سکونت ساخته شده و پس از سکونت در آن به فروش رفته است، پول فروش آن خمس ندارد، ولی اگر از درآمدی که سال بر آن گذشته، ساخته شده است، خمس پولی که در ساخت آن هزینه شده باید پرداخت شود.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)