چهارشنبه، 24 شهريور 1400

املاک و موازین شرعی / غصب: سوال سه

پرسش :

زمینی طبق سند عادی به نام پدر خانواده است و بعد از مدتی در سند رسمی، زمین را به نام فرزند صغیرش می کند، ولی هنوز زمین در اختیار پدر است و اکنون که فرزند به سن بلوغ رسیده است، ادعا می کند که آن زمین ملک اوست؛ زیرا در سند رسمی به نام او ثبت شده است، ولی پدر او می گوید که زمین را با پول خودش و برای خودش خریده و فقط برای تخفیف مالیات، آن را به نام فرزندش کرده است؛ آیا فرزند می تواند بدون رضایت پدرش در آن زمین تصرّف کند یا آن را بفروشد؟

پاسخ :
اگر پدری که زمین را با پول خودش خریده، تا بعد از بلوغ فرزند، متصرّف در آن بوده است، تا زمانی که فرزند ثابت نکرده که پدرش آن زمین را به او هبه کرده و مالکیّت آن را به او منتقل نموده، حق ندارد به مجرّد اینکه سند رسمی آن به نام اوست، در مالکیّت و تصرّف در زمین و تسلط برآن مزاحم پدرش شود.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)