چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

فلسفه بعثت پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) چه بوده است؟

پاسخ :
در حدیثی از پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) نقل شده که فرموده‌‌اند:«إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکَارِمَ الْأَخْلَاق»[1]یعنی پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) هدف بعثت خود را پرورش اخلاق و سیرت نیکو در بین عرب جاهلیت که تنها چیزی که نداشت همین اخلاق بود بیان فرموده است. پایه و اساس و فارق بزرگ اسلام و جاهلیت همان عدالت و بسط و گسترش مساوات بین همه افراد جامعه در همه ابعاد زندگی و برجسته کردن و اهمیت این نکته که فقط برتری به تقوا و پرهیزگاری و تقرب نزد خداست و الا همه انسانها با هر نژاد و جنسیت برابرند و تنها تقواست که باعث برتری افراد می‌گردد.
اهمیت دادن به کرامت انسانی «وَ لَقَدْ کَرَّمْنَا بَنی ءَادَمَ‏»[2] و عزت نفس بشری و دوری از پلیدیها و زشتیها و این که انسان خلیفه الله و جانشین حضرت حق در زمین است و این انسان از خون‌ ریزی و زور مداری که اصل و اساس نظام جاهلی را تشکیل می‌داد کاملاً بایستی دور شده و راه سعادت و کمال را بپیماید.برای اطلاعات بیشتر به همین سایت یعنی حوزه نت در بخش تاریخ اسلام مراجعه فرمائید.
پی نوشتها:
[1] مستدرک الوسائل ج‏11 ص 187 ، باب استحباب التخلق بمکارم الأخلاق و ذکر جملة منها.
[2]سوره اسرا، آیه 70.