چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

می دانید که در آغاز اسلام مسلمانان به سمت مسجد الاقصی نماز می خواندند، مسجدی که دقیقا در خلاف جهت قبله فعلی است. می خواهم بدانم وقتی پیامبر اسلام در حال نماز خواندن به سمت مسجد الاقصی بود، چگونه جهت نماز را عوض کرد؟

پاسخ :
همان طور که شما نیز فرمودید طبق نقل تواریخ به هنگام ادای فریضه ظهر، جبرئیل بر پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) فرود آمد و دستور تحول قبله از بیت المقدس به مسجد الحرام را آورد و چون بیت المقدس سمت شمال مدینه و مسجد الحرام سمت جنوب آن بود، پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) به عکس آن جهت که روی بدان داشت روی آورد و صف عقب جماعت صف پیش شد[1]و در نقلی آمده که مردها به جای زنان و زنان به جای مردان نقل مکان کردند[2]برای کسب اطلاعات دقیق تر و مفصل تر مانند علل و دلائل وقوع، محل و زمان آن به منابع و مآخذ مراجعه فرمائید.
پی نوشتها:
[1]اخبار مدینة الرسول، ص115.
[2]مجمع الزوائد ج 2، ص14