چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

در فارس شهرى است با جمعيّتى بالغ بر 27000 نفر، كه جملگى شيعه اثنا عشرى بوده و در امر ديانت و ارادت به خاندان عصمت و طهارت)عليهم السلام(زبانزد خاصّ و عام مى باشند، به همين سبب اين مردم خيّر در امر بناى ساختمانهاى مذهبى و فرهنگى و مانند آن به حدّى تلاش داشته و دارند كه نمونه آن كم است. از آن جمله ساخت بيش از 59 مسجد كوچك و بزرگ و حسينيّه در سطح شهر مى باشد كه در هر خيابان و كوچه اى حدّاقل يك مسجد وجود دارد.حال سؤال اين است كه با توجّه به جمعيّت محدود اين شهر و كثرت بناهاى مذهبى، آيا شايسته و سزاوار است كه افراد خيّر اين شهر براى ساخت مسجد، كه بيش از نياز شهر است، اقدام يا وصيّت نمايند، يا اين كه اصرار بر اين امر خود مصداق اسراف است؟ اين در حالى است كه اين شهر در زمينه هاى ديگر شديداً محتاج امكانات و فضاهاى مناسب مى باشد

پاسخ :
جواب: در صورتى كه به مقدار كافى در آن شهر مسجد ساخته شده، مؤمنين و مؤمنات به بناهاى خير ديگر، كه مورد نياز مردم است، بپردازند كه ان شاءاللّه ثوابش كمتر از مسجد نخواهد بود، يا به مناطق محروم و نيازمند توجّه كنند
استفتائات آيت الله العظمي مكارم شيرازي )جلد اول