چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

دختر خانمی را عقد کردم و میگوید با این شرط با تو ازدواج میکنم که رابطه ات را با پد ر و مادرت قطع کنی . چه کا رکنم ؟

پاسخ :
پاسخ از حجت الاسلام حسین دهنوی:
گمان نمیکنم خانم ، بی دلیل چنین شرطی را گذاشته باشد. چون واقعا غیر عقلانی و غیرمنطقی به نظر میرسد که به دلیل واهی این را بگویند. مثلا مادرت به من خوب نگاه نکرد، تحویلم نگرفت، احساس می کنم به مادرت وابسته هستی و به خاطر این که این غلیظ نشود باید رابطه ات را قطع کنی. اگر برای این مسائل باشد غیر عادی است ولی چون یک شرط را گذاشته و عقد هم کرده اند مهم است. این احتمال دارد خانم تحت فشار هستند، ممکن است وابستگی شدید آقا به مادرشان باشد، که خانم احساس خطر کرده اند یا این که مادرآقا پسر، بیش از حد در ارتباط ایشان دخالت میکند ، که خانم چنین شرطی را مطرح میکنند . علل واهی که اصلا غلط است ولی اگرعلل ، از مطلب دوم باشد ، باز هم شرط درستی نیست . زیرا امام صادق (ع) میفرمایند : حق الرحم لایقطع الشی .هیچ چیزی حق رحم را قطع نمیکند . این قطع رحم است . ارتباط این آقا با پدر ومادرشان ارتباط رحم است و این قطع رحم است و آقا فرمودند هیچ چیز حق رحم را قطع نمیکند . زیرا گناه کبیره است . خیلی ها این را نمیدانند و خیلی ها فکر میکنند صله رحم کارخوبی است .خیر ، اصلا واجب است . اگر ترک بشود گناه است و جزء گناه کبیره است. قطع رحم اگر اتفاق بیفتد و خانم شرط را اجراکند، برای کسی که قطع رحم می کند پیامدهای منفی دارد، که دودش به چشم طرف می رود . قطع رحم مانع از استجابت دعا میشود ، برکت را از بین می برد ، جوان مرگی پیش می آید . امام صادق(عليه السلام) فرمودند : الذنوب التی تعجل فنا قطیع فی الرحم؛ قطع رحم فنا را زودرس می کند و مرگ را به تعجیل می اندازد و پیامدش دامن این خانم را هم خواهد گرفت. حالا اگر این آقا جوان مرگ بشود یا برکت از زندگیشان برود، اززندگی این خانم هم ، برکت می رود. یک وقت می گویند قطع رابطه کن که گناه کبیره است. یک بار می گویند رفت و آمد را قطع کن. خانه مامانت نرو . این قطع رحم نیست . صله رحم بر اساس فتاوای مراجع تقلید منحصر به دید و بازدید نیست . خیلی ها اشتباه می کنند . یک رحمی دارند ، اهل گناه هستند و یا خانه شان آلودگی دارد ، می گویند این رحم است اگر قطع ارتباط کنید ، گناه دارد ولی اگر قطع رفت و آمد کنید این جوری نیست . شما میتوانید با تلفن احوال پرسی کنید و ارتباط داشته باشید ولی قطع رحم نکنید . گفته اند شما صله رحم داشته باشید حتی با یک سلام . قطع رفت و آمد گناه نیست ولی آثار منفی دارد . آقایانی که نمیگذارند همسرشان پدر و مادرشان راببینند ، این کار، نشاط روحی همسرشان را میگیرند و آنها را دچار افسردگی میکند و دودش هم به چشم خود طرف میرود . شما میگوید خانم شما نباید با خانواده تان رفت و آمد کنید ، خوب معنایش این است که بچه مان هم نباید رفت و آمد داشته باشد، یعنی شما می خواهید رابطه عاطفی نوه و مادربزرگ را هم قطع کنید. هم بچه های شما و هم آنها لطمه می خورند. مادربزرگ عزیزی گفته بودند عروس خانم من چهارسال است که نمی گدارند من نوه ام را ببینم. واقعا متاسفم این خیلی سخت است و یک لطمه عاطفی است حتی اگر قطع رحم نباشد فقط قطع رفت و آمد هم باشد، این مشکلات را دارد. دست از این شرطتان بردارید، شرط خوبی نیست.
ch3.iribtv.ir