چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

از وقتي ديپلم گرفتم، افسرده شدم و ناگهان اشتياق کنکور و دانشگاه را از دست دادم. چه کنم؟

پاسخ :
اول بايد علت را بيابيد. افسردگي مي‌تواند يک عاطفه طبيعي به دنبال شکست و ناکامي، يک نشانه ناشي از بيماري جسمي يا رواني و يا يک بيماري مستقل باشد. افسردگي به دنبال ناکامي احتياج به درمان خاصي ندارد و عموما با گذشت زمان و هم‌دردي و حمايت اطرافيان برطرف مي‌شود. افسردگي به عنوان نشانه بيماري (به فرض در اثر کم‌کاري تيروييد) با درمان بيماري اصلي بهبود مي‌يابد، گرچه داروهاي ضدافسردگي هم مي‌تواند در کاهش آن موثر باشد. افسردگي به‌عنوان يک بيماري خلقي، خود به انواع گوناگون از جمله خفيف و کوتاه‌مدت، خفيف و درازمدت (افسرده‌خويي) و افسردگي تقسيم مي‌شود که در اين موارد نياز به درمان تخصصي زير نظر روان‌پزشک است.
www.salamat.com