چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

گذشت كردن از قصاص چه ثوابي دارد؟

پاسخ :
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
ما مِن رَجُلٍ مُسلمٍ يُصابُ بشَيءٍ في جَسَدِهِ فَيَتَصَدَّقُ بهِ إلاّ رَفَعَهُ اللّه‏ُ بهِ دَرجَةً وحَطَّ عَنهُ بهِ خَطيئةً .
هيچ مرد مسلمانى نيست كه به قسمتى از بدنش آسيبى وارد شود و از (قصاص) آن درگذرد ، مگر اين كه خداوند به سببِ آن يك درجه بالايش بَرد و يك گناه از او بزدايد .
كنز العمّال : 39850 منتخب ميزان الحكمة : 466
*******
پيامبر خدا صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم :
مَن عَفا عَن دَمٍ لم‏يَكُن لَهُ ثَوابٌ إلاّ الجَنّةُ .
هركه از (قصاص) خونى گذشت كند ، او را پاداشى جز بهشت نباشد .
كنزالعمّال : 39854
*******
الإمامُ الصّادقُ عليه‏السلام
لمّا سُئلَ عن قَولِ اللّه عز و جل : «فَمَنْ تَصَدَّقَ بهِ فَهُوَ كفّارَةٌ لَهُ»: يُكَفَّرُ عَنهُ مِن ذُنوبهِ بِقَدرِ ما عَفا .
امام صادق عليه‏السلام - در پاسخ به سؤال از آيه «پس هر كه از آن (قصاص) درگذرد ، آن كفّاره (گناهان) او خواهد بود»- : به قدر گذشتى كه كرده است از گناهانش پاك مى‏شود .
الكافي : 7 / 358 / 1 منتخب ميزان الحكمة : 466