شنبه، 10 ارديبهشت 1390

پرسش :

حضرت فاطمه(سلام الله علیها)چه رودهايي را مهريه خود كرده بودند؟

پاسخ :
مهرية حضرت زهرا (س) چهار صد درهم يا اندكي بيش تر يا كم تر بود ، كه با اين پول پيراهني به بهاي هفت درهم و چارقدي به بهاي چهار درهم و دستمال و قطيفة مشكي بافت خيبر و دو عدد تشك و چهار عدد بالش و پرده اي از پشم و يك تخته بوريا و يك آسياب دستي و لگني از مس و مشكي از چرم و يك ظرف چوبي و كاسه اي براي دوشيدن شير و يك آفتابه و يك خمره و چند عدد كوزه خريدند. وقتي اين ها را نزد پيامبر آوردند، فرمود: خدا به اهل بيت بركت دهد.(1)
به پيامبر (ص) گفتند: اين مقدار مهر فاطمه در روي زمين است، مهر او در آسمان ها چه مقدار است؟
حضرت فرمود: مهر فاطمه در آسمان ها زمين است . (2)
از امام باقر (ع) نقل شده است: مهرية زهرا (س) چهار نهر فرات و نيل و نهروان و نهربلخ است، ولي در روي زمين پانصد درهم قرار داده شد، تا براي ديگران اسوه و ملاك باشد. (3)
البته مقصود از مهريه در اينجا معناي خاصي است، نه اينكه حضرت زهرا مالك آنها بوده و هيچ كس حق استفاده از اين رودها را نداشته باشد.
پي نوشت ها :
1.سيد جعفر شهيدي ، زندگاني حضرت فاطمه (س) ص 59.
2.مجلسي، بحارالانوار، ج43، ص 113.
3. همان.
www.eporsesh.com