جمعه، 19 اسفند 1390

پرسش :

آيا حجاب از ضروريات دين است؟ حكم كساني كه به آن بي‌اعتنايي مي‌كنند چيست؟

پاسخ :
پاسخ حضرت آيت الله خامنه‌اي(دامت برکاته):
اصل حجاب ضروري دين محسوب است، ولي بعضي فروع آن ممكن است ضروري نباشد و بي‌اعتنايي به اصل حجاب و عدم رعايت آن معصيت و گناه است.
پاسخ حضرت آيت الله العظمی تبريزي(رحمت الله علیه):
اصل حجاب براي زنان از ضروريات دين است و حكم كساني كه به آن بي‌اعتنايي نمايند، حكم بي‌اعتنايي به ساير تكاليف ديني است.
پاسخ حضرت آيت الله العظمی صافي(دامت برکاته):
اصل وجوب حجاب في الجمله از ضروريات اسلام است و منكر آن مرتد است، ولي بي‎اعتنايي به آن با عدم انكار وجوب آن باعث فسق است.
پاسخ حضرت آيت‌الله العظمی سيستاني(دامت برکاته):
اصل حجاب از مسلمات شريعت است و در قرآن آمده است، ولي كساني كه توجّه به وضوح آن ندارند، انكار آنها مستلزم انكار نبوت نيست و بي‌اعتنايي عملي گناه است.
پاسخ حضرت آيت‌الله العظمی مكارم شيرازي(دامت برکاته):
آري حجاب از ضروريات دين است، ولي انكار آن براي كساني كه از ضروري بودن آن آگاهي ندارند، موجب ارتداد نمي‌شود.
پاسخ حضرت آيت‌الله العظمی بهجت(رحمت الله علیه):
بي‌اعتنايي به حجاب گناه است و داشتن حجاب واجب است.
منبع: حجاب‎شناسي (چالش‎ها و كاوش‎هاي جديد)، حسين مهدي‎زاده، مركز مطالعات و پژوهش‌‌هاي فرهنگي حوزه‌ي علميه(1381).

نظرات کاربران