سه‌شنبه، 5 ارديبهشت 1391

پرسش :

آيا عاملي وجود دارد که موجب زايمان زودرس شود؟

پاسخ :
بيشترين مشکل به خاطر نارس بودن شش هاي جنين ايجاد مي شود. بنابراين، 24 تا 48 ساعت قبل از زايمان، استروييد براي شما تجويز مي شود تا حال جنينتان بهبود يابد. استروييد را هم مي توان به صورت تزريقي و هم به صورت خوراکي تجويز کرد. اين دارو از طريق جفت به جنين مي رسد و موجب مي شود تا شش ها سريع تر تکامل پيدا کنند.
اگر پزشکان بدانند که شما در معرض خطر زايمان زودرس قرار داريد، ‏داروهاي استروييدي را به صورت هر دو هفته يک بار يا در تمام مدت دوران بارداري براي شما تجويز مي کنند. اين دارو هم براي شما و هم براي جنينتان بي خطر است.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).