شنبه، 9 ارديبهشت 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

پرسش :

چرا خداوند انسان ها را متفاوت آفريده و آيا اين تفاوت ها ظلم نيست ؟


پاسخ :
يك دانشمند كه كتاب يا مقاله اي مي نويسد ، حروف متفاوتي را در كنار هم قرار مي دهد تا مقاله اش كامل شود ، اما اگر تمام صفحات را تنها از يك حرف پر كند ، ديگر آن مقاله نمي شود و مفهومي نخواهد داشت . تفاوت حروف ظلم نيست ، اگر شما كلمه « ادب » را نوشتيد ، در اين كلمه حرف « الف » عمودي و حرف « ب » افقي و حرف « د‌ » خميده است كه تركيب آن يك كلمه معنادار مي سازد . هيچ يك از اين حروف حق ندارد به نويسنده اعتراض كند و مثلاً « الف » بگويد : چرا من ايستاده ام ؟
« ب » بگويد : چرا من خوابيده ام ؟ و « د » بگويد : چرا من خميده ام ؟ زيرا ظلم در جايي است كه مثلاً حرف « د » قبلاً خميده نبوده و ما كمر او را خم كرده باشيم و يا از حرف « د » صداي ديگري توقع داشته باشيم .
اما اگر از آغاز، «د» را خميده خلق كرديم و از آن انتظار صداي خودش را داشته باشيم ، ظلمي در كار نيست. چنانكه اگر يك قالي بزرگ را با چاقو تكه تكه كنيم و آن را به صورت چند قاليچه كوچك درآوريم ، ظلم است ، چون بزرگي را از او گرفتيم و كوچكش كرده ايم . اما اگر از آغاز قاليچه هاي كوچكي بافتيم ، اينجا ظلمي صورت نگرفته است ، چون كمالي را از آن نگرفته ايم .
هيچ كس به مديران كارخانه هاي چيني سازي كه ظروف كوچك و بزرگ و متفاوتي را توليد مي كنند ، ظالم نمي گويد ، چون هيچ ظرفي از اول نبوده و از خود كمالي نداشته تا كمالش گرفته و به او ظلمي شده باشد .
تفاوتِ انسان ها در خلقت نيز بر اساس حكمت الهي است ، نه آنكه ظلم به كسي باشد ، زيرا از هركس به همان مقدار كه به او داده شده ، انتظار مي رود نه بيشتر .
منبع: پرسش هاي مهم پاسخ هاي كوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتي


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.