يکشنبه، 10 ارديبهشت 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

پرسش :

آخرين سخن ما با كسي كه دين را نمي پذيرند ، چيست ؟


پاسخ :
برخي رانندگان، وسائلي را احتمال مي دهند در جاده مورد نيازشان باشد همراه خود برمي دارند ، ( از قبيل زنجير چرخ ، جك ، چرخ اضافه ، چراغ سيار ) و بعضي بي خيال به جاده مي روند ، چيزي با خود برنمي دارند . به هر حال ، يا نيازي به اين وسائل پيش مي آيد و يا پيش نمي آيد . اگر نيازي نبود ، راننده اي كه آنها را برداشته ، ضرري نكرده فقط چند كيلو باراضافه حمل كرده است ولي اگر به آن وسائل نياز شد ، كسي كه آنها را برنداشته در وسط جاده چه خواهد كرد ؟
آري ، شرط عقل آن است كه انسان نسبت به حوادث احتمالي ، پيش بيني لازم را بكند . بعد از اين مثال به سراغ دين مي رويم :
پيامبران از حساب و كتاب پس از مرگ در قيامت خبرهايي داده و دستوراتي داده اند . گروهي پذيرفته و گروهي منكر شده اند . كساني كه پذيرفته اند در شبانه روز چند دقيقه اي با خدا گفتگو كرده و نماز مي خوانند . در سال چند روزي غذاي ظهر را تا به غروب تأخير انداخته و از انجام برخي كارها دوري كرده اند . بر فرض كه حساب و كتابي در كار نباشد، چه ضرري كرده اند و چه چيزي را از دست داده اند ؟ ولي كساني كه به نداي انبيا گوش ندادند ، اگر با حساب دقيق خداوند برخورد كنند و دستشان خالي باشد، چه خواهند كرد؟
آري ، عاقل كسي است كه حتي اگر يقين به قيامت ندارد به خاطر حساب و كتاب ، خود را آماده كند و هشدارهاي انبيا را جدي بگيرد .
هنگامي كه فرعون تصميم گرفت موسي عليه السلام را بكشد ، يكي از اطرافيان فرعون كه ايمان خود را كتمان كرده بود گفت : آيا كسي را كه مي گويد پروردگار من الله است و دلائل روشني براي شما آورده ، مي كشيد؟ اگر دروغ بگويد به ضرر خودش خواهد بود ( و كاري به حكومت شما ندارد ) ولي اگر راست بگويد ، آن قهر و عذابي را كه به منكران وعده مي دهد به شما خواهد رسيد . ( اِن يكً كاذباً فعليه كِذبٌه و اِن يَكًٌ صادقاً يٌصِبكم بَعض الذي يَعِدكم )
منبع: پرسش هاي مهم پاسخ هاي كوتاه، حجت الاسلام محسن قرائتي


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.