دوشنبه، 14 اسفند 1391

پرسش :

در نزدیکى یک مسجد خانه‏اى وجود دارد که صاحبش آن را براى سکونت امام جماعت مسجد وقف کرده است، ولى در حال حاضر به علت کثرت عائله و مراجعه کنندگان و دلائل دیگر مناسب سکونت او نیست و خود امام جماعت هم منزلى دارد که در آن زندگى مى‏کند و احتیاج به تعمیرات دارد و براى ساخت آن مقدارى وام گرفته است، آیا جایز است خانه موقوفه را اجاره دهد و پول اجاره آن را براى پرداخت بدهى‏هاى خانه‏اى که در آن ساکن است و انجام تعمیرات آن، مصرف نماید؟

پاسخ :
اگر خانه به‌صورت وقف انتفاع، براى سکونت امام جماعت مسجد وقف شده باشد، شرعاً او حق اجاره دادن آن را ندارد هرچند به قصد استفاده از اجاره آن براى پرداخت دیون و تعمیر منزل مسکونى‏اش باشد و اگر آن خانه به خاطر کوچکى، نیاز او را براى سکونت خانواده‏اش و آمدن مهمان و پاسخگویى به مراجعه‏کنندگان برطرف نمى‏کند، مى‏تواند از آن در بعضى از ساعات روز یا شب مثلاً براى پاسخگویى به مراجعه کنندگان استفاده کند و یا آنکه خانه مزبور را به امام جماعت دیگرى بدهد تا در آن سکونت کند.
منبع : رساله اجوبة الاستفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی