يکشنبه، 9 آذر 1393

پرسش :

اگر کسی در امتحانات کلاسی با تقلب نمره عالی کسب کرده، باید از فرد یا افرادی حلالیت بگیرد؟

پاسخ :
پاسخ از حجت ‌الاسلام والمسلمین فلاح‌ زاده:
در صورتی که حقی از کسی ضایع شده باشد مثلا یک تعداد محدودی را می خواستند بپذیرند و ایشان تقلب کرده و نمره عالی گرفته و قبول شده و فرد دیگری که اگر ایشان تقلب نمی­کرد، آن فرد جایگزین بود، باید از او حلالیت بطلبد. چون حقی از حقوق او ضایع شده است، اما اگر اینطور نباشد و به گونه‌ای نیست که حقی از کسی ضایع شده باشد و آن فرد نمره قبولی آورده و قبول شده است و فرد دیگری نمره نیاورده و قبول نشده است و اینگونه نیست که تعداد محدودی را بخواهند بر اساس نمره بپذیرند و الان همه مدرک گرفته اند و رفته اند و حال که می­خواهد استخدام شود حقی از کسی ضایع نکرده است و شرایط استخدام را نیز دارد ولو اینکه کارش کار درستی نبوده استخدامش اشکالی ندارد؛ چون حقی از کسی ضایع نشده است و در این مورد حلالیت طلبیدن نیز لازم نیست.
منبع: KHAMENEI.IR