تعداد کلمات 600 / تخمین زمان مطالعه 3 دقیقه
مقدمه
برخی فکر می کنند خواب کافی به این معنا است که اگر دیرتر بخوابید و دیرتر هم بیدار شوید خواب کافی خواهید داشت، اما این چنین نیست. ساعات خواب انسان باید از یک چرخه ایده آل پیروی کند. از سوی دیگر برخی گمان می کنند، اگر امشب یک ساعت کمتر بخوابند، فردا آن را جبران خواهند کرد. اما در این مورد هم اشتباه می کنید.
برخی از فواید و مزایای علمی ثابت شده زود خوابیدن و داشتن خواب کافی عبارت است از:
1. بهبود سلامت جسمانی
زودتر خوابیدن به این معنا نیست که دیگر هرگز بیمار نمیشوید. صدها پژوهش در مورد ارتباط زودتر خوابیدن و تقویت دستگاه ایمنی بدن انجام شده و همگی نشان دادهاند که زودتر خوابیدن دستگاه ایمنی را تقویت میکند. بنابراین می توان گفت که اگر می خواهید از دیابت، بیماری های قلبی و حتی چاقی پیشگیری کنید، کافی است زودتر بخوابید.
2. کاهش افسردگی و اضطراب
خواب کافی میزان اضطراب را به شدت کم می کند. بنابراین اگر خواب کافی داشته باشید کمتر احساس نگرانی خواهید داشت. در مطالعه ای نشان داده شد که اختلال در خواب در نهایت باعث خواهد شد تا افکار منفی بیشتر وارد مغز شخص شود. این کار میزان اضطراب در شخص را افزایش داده که خود موجب افزایش افسردگی نیز می شود. بنابراین کافی است کمی زودتر بخوابید تا تحت تاثیر عوارض روانی کمخوابی قرار نگیرید.
زودتر خوابیدن از شدت دردهای حاد و مزمن میکاهد.
4. شادابی و نشاط
همه ما دوست داریم خوشحالتر و شادابتر باشیم. این خواسته چندان هم دور از دسترس نیست، فقط کافی است زودتر بخوابید. یادتان نرود که دیگران از خوشحالی شما بسیار خوشحال خواهند شد.
5. افزایش هوشیارى
خواب کافی با هوشیارى بیشتر ارتباط مستقیم دارد. هوشیارى بیشتر در کار و زندگی روزمره نیز خیلی به کار شما خواهد آمد.
6. تناسب وزن
اگر خواب کافی داشته باشید، متابولیسم بدن شما تنظیم خواهد شد. بدن از طریق متابولیسم منظم به وزن ایده آل خواهد رسید.
7. آراستگی ظاهر
هیچ کس از گودی تیره پای چشم یا پف صورت خوشش نمی آید. اگر زودتر بخوابید خواهید دید که این گودیها به تدریج کوچکتر شده و در نهایت نیز از بین خواهند رفت.
8. بهبود رژیم غذایی
اگر خواب کافی داشته باشید، اشتهای بهتری برای غذا خوردن خواهید داشت. البته در این صورت جذب غذا نیز افزایش خواهد یافت.
9. تقویت حافظه
آیا شما هم همه چیز را به سرعت فراموش می کنید؟ شاید دلیلش این است که خواب کافی ندارید. بنابراین این روش را حتما امتحان کنید. کافی است کمی زودتر بخوابید تا خواب کافی داشته باشید و شاهد تقویت حافظه خویش شوید. به نظر می رسد خواب کافی شبانه با تسهیل ارتباطات عصبی- شیمیایی سلول های مغز، به تقویب حافظه و قدرت یادگیری کمک می کند.
گردآوری: خانم حدیثه اسفندیار
بیشتر بخوانید :
خوب بخوابید تا پوست شاداب و زیباتر داشته باشید
10 نکته کمیاب درباره اتاق خواب
بهداشت خواب
اتاق خواب، آرایش و آرامش