هفت تمرین مدیریت زمان

مهارت مدیریت زمان همانطور که از عنوانش پیداست،یک بحث عملیاتی و میدانی است که باید در سطح رفتار و عمل،آن را بدست آورد و صاحب مهارت شد.به تعبیری بایستی تکنیک ها را یاد بگیریم و با تمرین و تکرار،این مهارت مهم زندگی را در زندگی روزمره مان پیاده کنیم.
پنجشنبه، 20 ارديبهشت 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
هفت تمرین مدیریت زمان
مدیریت زمان فقط با تمرین و تکرار و مداومت بدست می آید.
 
چکیده : مهارت مدیریت زمان همانطور که از عنوان پیداست،یک بحث عملیاتی و میدانی است که باید در سطح رفتار و عمل،آن را بدست آورد و صاحب مهارت شد.به تعبیری بایستی تکنیک ها را یاد بگیریم و با تمرین و تکرار،این مهارت مهم زندگی را در زندگی روزمره مان پیاده کنیم.

تعداد کلمات 1159 / تخمین زمان مطالعه 6 دقیقه 
 
هفت تمرین مدیرت زمان

مدیریت زمان

هفت شیوه برای بهبود عادت‌های مدیریت زمان وجود دارد: اگر بتوانید به این شیوه‌ها خوب فکر کنید و بعد آنها را به صورت عملی به کار گیرید با سرعت زیادی می‌توانید خود را برنامه‌ریزی کرده و کارآمد و مؤثرتر شوید. اول، به خاطر داشته باشید که خویشتن‌شناسی و داشتن تصویر مثبت از خود تعیین‌کننده‌ی نوع عملکرد شماست. معمولاً رفتار خارجی هماهنگ با تصویری‌ست که از خود در ذهن دارید. پس سعی کنید همان تصویری را از خود ببینید که می‌خواهید به آن تبدیل شوید، نه آن‌طور که در گذشته بوده‌اید. در واقع می‌توانید این تصویر ذهنی را به طور مرتّب با تصوّر آنچه که می‌خواهید به آن تبدیل شوید، تغییر دهید. خود را به مهارت‌های مدیریت زمان کاملاً موفّق ببینید. بارها و بارها این تصویر را در ذهن ببینید تا به عنوان یک مجموعه جدید فرامین توسّط ضمیر ناخودآگاه پذیرفته شود. در این صورت، مدیریت زمان مؤثر برای شما به صورت اتوماتیک و آسان خواهد شد.

دوم، به یاد داشته باشید که برای شکل‌گیری یک عادت صحیح و تثبیت شدن آن بیست و یک روز تمرین و تکرار نیاز دارد. تمام عمر طول کشیده تا به شخصیت امروز خود برسید و به عادات مدیریت زمان این لحظه و امروزتان برسید. به همان میزان هم برای تغییرات اساسی و مهم وقت لازم است تا ضمیر ناخودآگاه شما فرمان‌های جدید، تصاویر و تأییدات جدید، مطابق با دستورالعمل‌های جدید رفتاری را بپذیرد. پس صبور باشید، انتظار نداشته باشید که همه چیز را به یکباره تغییر دهید.

سوم، به خودتان قول بدهید که هدفتان این است تا به بهترین فرد ممکن در مدیریت زمان تبدیل شوید. قول دهید می‌خواهید وقت‌شناس باشید و قصد دارید روی مهم‌ترین مسائل و امور تمرکز کنید. پس به دیگران قول دهید که در آینده کارآمدتر و مؤثرتر خواهید شد. وقتی به دیگران می‌گویید و یا قول می‌دهید که قصد دارید به بهترین نحو از زمان استفاده کنید، خیلی راحت‌تر و بهتر می‌توانید در این مسیر حرکت نمایید و رفتارتان را مطابق آنچه گفته‌اید، پیش ببرید. وقتی می‌دانید که دیگران به شما توجّه می‌کنند تا ببینند کاری که گفته‌اید انجام می‌دهید یا خیر، نظم بیشتری پیدا می‌کنید و راسخ‌تر می‌شوید.

چهارم، برای گسترش عادت‌های مدیریت زمان، فقط کافی‌ست در یک حیطه‌ی کاری کار را شروع کنید، همان جایی که مدیریت ضعیف زمان مانع پیشرفت شما شده است. سعی نکنید همه چیز را یک جا تغییر دهید. فقط یک عادت را تغییر دهید. عادت یا رفتاری که می‌دانید عدم مدیریت در آن عامل عدم موفّقیّت در آن بوده است. وقتی در یک حیطه نظم پیدا کنید، در شرایط و موقعیّت‌های دیگر هم خلّاق‌تر و کارآمدتر می‌شوید.

پنجم، عادت‌های جدید مدیریت زمانی را با قدرت آغاز کنید. وقتی تصمیم می‌گیرید کاری را انجام دهید، هیچ استثنائی برای خود قایل نشوید. اگر تصمیم می‌گیرید کارتان را زود شروع کنید و بر روی امور با ارزش تمرکز کنید، بکوشید حدّاقل برای سه هفته و هر روز چنین رفتاری را تمرین کنید تا برای شما طبیعی و آسان شود که هر روز زودتر کارتان را شروع کرده و بر امور مهم و اولویت برتر تمرکز نمایید. هرگز بهانه و توجیه برای سستی در کارتان را نپذیرید. هر بار عادت‌های جدید را تکرار و تمرین کنید تا عادت جدید غیرقابل تغییر باشند.

ششم، به جای روش «آزمون و خطا» از روش «آزمون و موفّقیّت» استفاده کنید. در روش آزمون و موفّقیّت باید بیاموزید که چه‌گونه با وجود شکست و سختی‌ها، موفّق می‌شوید و از اشتباهات خود درس می‌گیرید. دلایل خود برای مدیریت ضعیف زمان را تجزیه و تحلیل کنید، کنار بایستید و به حوزه‌هایی از زندگی بنگرید که زمان را در ضعیف‌ترین حالات تنظیم کردید و از خود بپرسید «چه عاملی باعث عملکرد ضعیف من در این حوزه‌ی کاری بوده است؟» و یا «چه عاملی باعث عملکرد مثبت و کارآمد من در این زمینه شده است؟» کمی زمان صرف کنید و به عملکردهای خود بیندیشید. این کار به شما آگاهی می‌دهد تا تغییرات لازم برای عملکرد بهتر و مؤثرتر از جانب فردی که انتظار دارید را ممکن می‌سازد.

هفتم، و از همه مهم‌تر، اینکه باور داشته باشید، می‌توانید در مدیریت زمان فردی برجسته شوید. قانون باور می‌گوید: «باورهای شما به واقعیّت‌های شما تبدیل می‌شوند.» هر چه‌قدر قاطعانه‌تر باور کنید که می‌توانید در مدیریت زمان عالی و کارآمد باشید، با سرعت بیشتری این باور به واقعیّت می‌انجامد. اگر به مدّت زیاد و طولانی بر باور خود تکیه کنید، سرانجام این باور به صورت رفتارهای جدید در ارتباط با زمان نمود خواهد یافت. خبر خوب اینکه، مدیریت زمان همانند تایپ کردن و یا دوچرخه‌سواری، یک مهارت است. همانند دیگر مهارت‌ها قابل یادگیری‌ست و با این امر با تکرار و تمرین امکان‌پذیر می‌شود. همین حالا شما توانایی دارید تا عادت‌های مدیریت زمان را در تمام زمینه‌های زندگی‌تان در اختیار بگیرید و آن‌قدر بر آن مداومت کنید تا به عنوان بخشی دایمی و غیر‌قابل تغییر تبدیل شوند. مدیریت زمان کلید موفّقیّت شما برای کارآمد بودن شخصی، خویشتن‌شناسی، عزّت نفس و از طرفی شادی و نشاط در همه امور می‌باشد. با مدیریت زمان می‌توانید بر هر مانعی غلبه کنید و به هر هدفی برسید. اگر یک مدیریت عالی روی زمان داشته باشید، به راحتی بر تمام زندگی و امور مربوط به خود کنترل دارید و مطمئن باشید که مدیریت زمان، راه رسیدن به موفّقیّت نهایی و بی‌نهایت است. اگر به دنبال کلید جادویی می‌گردید که درهای منبع قدرت را برایتان باز کند، این کلید در دستان شماست و زمانی که یاد گرفتید که بر افکار خود کنترل داشته باشید، می‌توانید از آن استفاده کنید. [ناپلئون هیل(نویسنده‌ی آمریکایی)]
 

تمرین‌های عملی

1. حوزه‌یی را انتخاب کنید که در آن، مدیریت زمان به شما کمک کند بهتر و مؤثّرتر عمل نمایید. سعی کنید فوراً در آن حوزه وارد عمل شوید.
2. به زمانی فکر کنید که به بهترین نحو کارتان را انجام دهید. تمامی تصاویر این تجربه را به یاد آورده و در ذهن نمایش دهید.
3. همیشه به طور مثبت با خود صحبت کنید، جملاتی نظیر «از وقتم به خوبی و به بهترین شکل استفاده می‌کنم» را تکرار نمایید.
4. تصوّر کنید همه افرادی که اطراف شما هستند، به نحوی از شما به عنوان یک الگوی مناسب در مدیریت زمان یاد می‌کنند و وقتشان را همانند شما برنامه‌ریزی می‌نمایند، پس به این شکل رفتار کنید.
5. فکر کنید واحدی در مورد مدیریت زمان به دوستان و همکارانتان تدریس می‌نمایید. مهم‌ترین موضوعی که می‌خواهید به آنها درس بدهید چیست؟
6. حوزه‌یی از کارتان که بیشترین احساس رضایت را به شما می‌دهد، تعیین نمایید، و طوری برنامه‌ریزی کنید که در این حوزه‌ها به مراتب پربازده‌تر باشید.
7. امروز تصمیم بگیرید که یکی از مؤثرترین، کارآمدترین و پربازده‌ترین افراد در زمینه‌ی کاری خود باشید. فوراً تصمیمات خود را عملی کنید.
 
منبع: برگرفته از کتاب راندامان بالا در زمان کم
نوشته : برایان تریسی

 

بیشتر بخوانید :
مدیریت زمان به چند روش ساده و عملی
مدیریت زمان مهمترین عامل موفقیت در زندگی(بخش اول)
مدیریت زمان، مهمترین عامل موفقیت در زندگی(بخش دوم)
21 نکته مهم برای مدیریت زمان و افزایش بهره وری



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط
موارد بیشتر برای شما