آماده کردن کودک برای رفتن به مهدکودک

برخی از والدین به دلیل اینکه هر دو شاغل هستند و فردی را برای مراقبت از فرزند خویش ندارند، مجبور هستند که فرزند خویش را از کودکی در مهدکودک بگذارند. در این نوشتار به آماده کردن کودک برای رفتن به مهدکودک پرداخته شده است.
سه‌شنبه، 16 مرداد 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیدروح الله حسین پور
موارد بیشتر برای شما
آماده کردن کودک برای رفتن به مهدکودک
اگر مجبور باشیم کودک را به مهدکودک بفرستیم، باید قبل از آن کودک را برای آن محیط آماده کرد.
 
چکیده: برخی از والدین به دلیل اینکه هر دو شاغل هستند و فردی را برای مراقبت از فرزند خویش ندارند، مجبور هستند که فرزند خویش را از کودکی در مهدکودک بگذارند. در این نوشتار به آماده کردن کودک برای رفتن به مهدکودک پرداخته شده است.

تعداد کلمات 825 / تخمین زمان مطالعه 4 دقیقه
 
آماده کردن کودک برای رفتن به مهدکودک

چگونه کودک دو تا چهار ساله ی خودم را برای رفتن به مهد کودک آماده کنم؟

وقتی کودکی به مهد کودک می رود، او و خانواده اش مجبورند از هم جدا شوند. معمولا کودکان چهار یا پنج ساله راحت تر به مهد می روند ولی کودکان کوچکتر با مهد رفتن مشکل دارند. بهتر است مادران قبل از فرستادن فرزندشان به مهد کودک، با او صحبت کنند و بگویند قرار است در مهد چه اتفاقاتی برای او بیافتد. حداقل چند هفته قبل از فرستادن فرزندتان به مهد، او را آماده کنید. اگر قبلا کودک خودتان را به مهد برده اید، از او درباره آنجا سؤال بپرسید. اگر او تا به حال به آنجا نرفته است، در مورد ساختمان مهد و وسایلی که در آن وجود دارد، برای کودک حرف بزنید. نام دوستانش را که به آن مهد می روند برایش بگویید و اگر آشنایی را نمی شناسید، به کودک بگوید او در آنجا می تواند دوستان زیادی پیدا کند. اگر مربی فرزندتان را می شناسید، اسمش را به او بگویید.
 

مهدکودک و کودک دو ساله

اگر فرزندتان زیر دو سال است، نمی تواند این مطالب را درک کند، بنابراین آماده کردن او برای رفتن به مهد کودک کار دشواری است. در این شرایط نیز در مورد چیزهایی که کودک از آنها خوشش می آید، با او حرف بزنید. در روزهای اول، جدا شدن او از شما برایش مشکل است، بنابراین مربی مهد باید خیلی مراقب کودک باشد تا او به محیط جدید عادت کند. شما نیز باید برنامه ی کاری خودتان را به گونه ای تنظیم کنید که بتوانید فرزندتان را زودتر به خانه ببرید.
اولین روز مهد کودک، به فرزندتان بگویید قرار است او را به مهد ببرید و بگویید چه ساعتی او را به خانه برمی گردانید. اگر او سرویس دارد و با آن به مهد می رود، حداقل چند روز اول خودتان او را به مهد ببرید. روزهای اولی که او را به مهد می برید، باید تحملتان زیاد باشد. بسیاری از بچه ها نمی توانند به راحتی از مادرشان جدا شوند. وقتی فرزندتان می خواهد از شما جدا شود ممکن است گریه کند. او را نترسانید و مجبورش نکنید دست از گریه کردن بردارد. او به حمایت های شما نیاز دارد. می توانید عروسک مورد علاقه ی کودک را به او بدهید تا از ترس یا نگرانی هایش کم شود. سعی کنید زودتر به مهد برسید تا بتوانید چند دقیقه ای در مهد کنار کودکتان بمانید. وقتی می خواهید از او جدا شوید خوراکی خوش مزه ای به او بدهید و یا عکس یا نقاشی جالبی را به او بدهید که او همراه خودش به کلاس ببرد.
 

گریه کودک در هنگام جدایی

اگر کودک تان گریه می کند، نباید یواشکی او را در مهد بگذارید و بروید. وقتی او متوجه شود و شما رفته اید، شدیدا می ترسد. اگر چه دیدن گریه های کودک تان برای شما سخت است ولی لحظه ی جدایی باید با او خداحافظی کنید و او شما را ببیند. می توانید چند دقیقه ای پشت در کلاس کودک تان منتظر بمانید تا او آرام شود و خیال شما نیز آسوده گردد.
ممکن است کودک شما تا مدتی هنگام جدا شدن از شما در مهد مشکل داشته باشد. شما هرچند هم که به کودکان دو ساله یا کوچک تر بگویید که بعد از ظهر برمی گردید و او را به خانه می برید، باز حرف های شما را فراموش می کند. با مربی کودک تان صبحت کنید تا او راهی بهتر برای آرام کردن کودک تان به شما پیشنهاد کند. ممکن است چند هفته ای طول بکشد تا کودک به مهد رفتن عادت کند. در طول این دوران شما احتمالا شاهد تغییراتی در خواب، خوراک، لباس پوشیدن، اشتها و علاقه ی کودک به رفتن به مهد مشاهده خواهید کرد. عادت کردن به مهد برای کودکان کار مشکلی است و کودکان تحت تاثیر محیط مهد قرار می گیرند. شما باید در طول این دوران صبور باشید و کودک تان را درک کنید.
اگر بعد از چند ماه هنوز شاهد تغییرات رفتاری کودک تان بودید با مربیان او صحبت کنید و از آنها کمک بگیرید. گاهی اوقات نیز سرزده به مهدکودک بروید و ببینید کودک تان از چه چیزی ناراحت است. ببینید آیا او دوستی خوبی دارد؟ آیا معلم او به اندازه ی کافی به او توجه می کند؟ آیا برنامه های آموزشی مهد برای فرزندتان مناسب است؟ اگر درمورد پاسخ سوالات خود مطمئن نیستید، قبل از این که تصمیمی بگیرید، با مربیان مهد صبحت کنید. شاید کودک تان به مراقبت و محبت بیشتری نیاز دارد تا بتوند به محیط جدید زندگی اش عادت کند.
 
منبع:  کتاب «راهنمای کامل تربیت کودک (از تولد تا نوجوانی)»
نویسنده: رابین گلدستاین
مترجم: شیرین یزدانی

بیشتر بخوانید :
مدرسه رفتن، آمادگی روانی می‌خواهد
کودک خود را برای رفتن به مهد آماده کنیم 
آغاز آموزش در مهد کودک و کودکستان
کار با کودکان در آموزش های پیش از دبستان



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
موارد بیشتر برای شما