عادت هایی که ما را در زندگی عقب می‌اندازند

عادت‌ها چیزهایی هستند که ما به صورت روزانه یا هفتگی یا در کل به صورت تکرارشونده در فواصل منظم انجامشان می‌دهیم. بااینکه خیلی از عادت‌ها و رفتارهای شخصی که کسب کرده‌ایم باعث عقب افتادن ما در زندگی می‌شوند، مغزمان معمولاً تخریب‌های ناشی از آن را نادیده می‌گیرد و درمقابل هرگونه تغییر مقاومت می‌کند.
جمعه، 6 مهر 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
عادت هایی که ما را در زندگی عقب می‌اندازند

اصولاً عادت‌ها ما را در زندگی عقب می‌اندازند. دنیا در حال تغییر مداوم است و ما هم اگر می‌خواهید بر فراز آن بایستیم باید تغییر کنیم.

چکیده : خیلی از عادت‌ها و رفتارهای شخصی در زندگی داریم که  باعث عقب افتادن ما از زندگی می‌شوند و معمولا انسان ها به این عادت ها توجه نمی کنن با اینکه ضررهای ناشی از این عادت ها را چشیده اند ولی باز هم  درمقابل هرگونه تغییراز این عادت ها مقاومت می‌کنند .

تعداد کلمات 1316 / تخمین زمان مطالعه 7 دقیقه

عادت هایی که ما را در زندگی عقب می‌اندازند​​​​​​​
مقدمه

سرعت بالای زندگی، با بچه یا بدون آن، و یک کار مشخص ممکن است باعث شود بخواهید یک برنامه‌ی منظم داشته باشید که مخصوص خودتان باشد و کمک تان کند با همه‌چیز کنار بیایید. ولی اگر این برنامه‌ی منظم برای سلامت روانی و پیشرفت فردی شما مخرب است، شاید زمان تغییر فرا رسیده باشد.

عادت‌های ما و افرادی که به صورت روزانه می‌بینیم ممکن است گاهی ما را در زندگی عقب بیندازند و جلوی ما را برای رسیدن به اهدافمان بگیرند. خیلی مهم است که این تاثیرات منفی را شناسایی کنید و خودتان را از آنها بالاتر بکشانید. اولین قدم این است که تشخیص دهید دچار رکود شده‌اید. رکود در زندگی علائم مختلفی دارد که در اینجا به مواردی از آن اشاره می‌کنیم.
 

به مسائل فرعی پرداختن

به جای آنکه هر روز برای کارهای مهمی که باید در طول روز انجام شود اولویت بندی کنید. یکی از روش هایی که بهره وری و شادی شما را افزایش می دهد، ایجاد تغییرات تدریجی در نحوه مدیریت زمان است. این کار بسیار ساده است، هر روز صبح به سه کار مهمی که باید در طول آن روز انجام دهید، فکر کنید یا اینکه تنها ۶۰ دقیقه روی یک موضوع تمرکز کنید.
 

قدرت‌دادن به افکار منفی

تفکر منفی عادت مهلکی است که ذهن، احساسات و جسم انسان را مبتلا می‌سازد اما در مقایسه با بیماری‌های لاعلاج یا مهلک، درمان پذیر است. افراد بدبین همیشه و همه جا بر جنبه های منفی زندگی مثل درد، مرگ، فقدان، ناامیدی، خیانت، شکست و تعارض توجه می کنند، در حالیکه جنبه های مثبت زندگی را کمرنگ جلوه می دهند. این افراد انتظار دارند در بسیاری از حوزه ها مثل شغل، مسائل مالی و موقعیت های بین فردی وقایع خطرناکی برای آنها اتفاق بیفتد.

محیط منفی

از خانواده و دوستان تان شروع می‌شود ولی محدود به آنها نیست. خیلی وقت‌ها دوستان تان در برنامه‌های تان اخلال ایجاد می‌کنند چون می‌خواهند شما را به وضعیت سابق تان برگردانند. این کار را با نیت بد نمی‌کنند، تصورشان این است که با شما صادق‌اند و خیر شما را می‌خواهند. آدم‌ها همیشه شما را همانطور که همیشه بودید می‌خواهند و طاقت تغییر کردنتان را ندارند چون منطقه‌ی امن خودشان را به خطر می‌اندازد و آنها را در موقعیتی قرار می‌دهد که آمادگی‌اش را نداشته‌اند. البته همه‌ی اینها با منطق خودشان هم جور در نمی‌آید و این کار را آگاهانه انجام نمی‌دهند.
البته این دلیل بر آن نیست که دوستان تان را به کل کنار بگذارید و همه‌ی ارتباطات تان را قطع کنید. ولی گاهی تغییر محیط خیلی به کمک تان می‌آید. سرگرمی‌ جدیدی برای خودتان پیدا کرده‌اید؟ شروع کنید با آدم‌هایی معاشرت کنید که آنها هم همان سرگرمی را دارند. یا تنها در رستوران یا کافه بنشینید و سعی کنید با یک آدمِ جدید آشنا شوید. آشنا شدن با آدم‌های جدید همیشه رویکرد جدیدی از زندگی به شما نشان می‌دهد. بعضی‌وقت‌ها این تنها چیزی است که شما را به جلو هُل می‌دهد.
 

ناتوانی در برنامه‌ریزی و متعهد شدن به آن

وقتی بالاخره برنامه‌ای می‌ریزید، سخت‌ترین قسمت متعهد شدن به آن است. مثلاً می‌خواهید با رفتن به باشگاه ورزشی سلامت جسمی‌تان را بهتر کنید. برنامه‌ی ورزشی‌ای پیدا کرده‌اید که کمک تان می‌کند به تناسب‌اندام برسید و مستلزم ورزش کردن روزانه است.
این روش نمی‌گذارد تغییر ایجاد کنید. مهم‌ترین قسمت یک برنامه متعهد شدن به آن است. به اراده‌ی زیادی نیاز دارد ولی تغییری که می‌بینید ارزش تلاش کردن دارد. می‌توانید انجامش دهید و می‌توانید همین امروز انجامش دهید. نه کار دو برابر برای فردا، همین امروز، چون امروز تنها روزی است که می‌توانید چیزی که برایش برنامه‌ریزی کرده‌اید را انجام دهید. همه‌اش به خودتان بستگی دارد.سه یا چهار روز ممکن است آن را انجام دهید و بعد یک روز باشگاه نمی‌روید با این تصور که بالاخره به یک استراحت نیاز دارید. یا از همان روز اول رفتن به باشگاه را به تعویق می‌اندازید و با خودتان می‌گویید که فردا دو برابر بیشتر ورزش خواهید کرد.

مقایسه کردن خود با دیگران

وقتی احساس لذت و رضایت در شما، از مقایسه‌ی خودتان با دیگران ناشی شود، شما دیگر صاحب شادی خود نخواهید بود. وقتی در مورد کاری که انجام داده‌اید احساس خوبی دارید، اجازه ندهید که عقاید یا دستاوردهای دیگران، این حس خوب را از شما بگیرد. درست است که نمی‌توانید نسبت به آنچه دیگران در مورد شما فکر می‌کنند، هیچ واکنشی نداشته باشید، ولی نباید خودتان را عادت به مقایسه با دیگران بدهید؛ همیشه در مورد عقاید دیگران مقداری تردید داشته باشید. به این ترتیب، بدون توجه به اینکه دیگران چه فکری می‌کنند یا چه کاری انجام می‌دهند، ارزش شما در دیدِ خودتان، از درون خودتان سرچشمه می‌گیرد. صرف نظر از اینکه دیگران چه نظری در مورد شما دارند، یک مسئله قطعی وجود دارد و آن این است که شما هرگز به اندازه‌ای که دیگران می‌گویند، خوب یا بد نیستید. 
 

سخن چینی کردن

عادت بدی دیگری که زندگی ما را تحت الشعاع قرار می‌دهد، وقت گذاشتن برای سخن‌چینی است. افراد سخن‌چین، از بیچارگی دیگران لذت می‌برند. شاید در ابتدا، سردرآوردن از خطاها و لغزش‌های شخصی یا حرفه‌ای دیگران جالب باشد، ولی با گذشت زمان، این کار خسته‌کننده شده و موجب می‌شود احساس شرمندگی کنید و به افراد دیگر نیز لطمه می‌زند. در اطراف شما نکات مثبت بسیاری وجود دارد و چیزهای زیادی را می‌توانید از افراد جالب یاد بگیرید، به جای آنکه وقت خود را با حرف زدن در مورد بیچارگی‌های دیگران تلف کنید. 
 

مشخص نکردن ضعف‌ها

عادت‌هایی که در طول کودکی و نوجوانی کسب می‌کنید به‌تدریج کل زندگی شما را می‌گیرند. همه‌ی ما به دنبال ثبات هستیم. وقتی زیر کوه عادت‌هایتان دفن شوید ممکن است نبینید که بعضی از این عادت‌ها ممکن است ازجمله ضعف‌های شما باشند.
تا حالا نشده عادتی پیدا کنید که به سلامت تان (جسمی و روانی) اثر منفی بگذارد؟ تا حالا شده کلی کار برای انجام دادن داشته باشید ولی بنشینید سر بازی‌؟ ممکن است با خودتان فکر کنید که این عادت‌ها به شما برای ریلکس کردن و آزاد کردن ذهنتان کمک می‌کنند ولی باید بدانید که از آن طرف نمی‌گذارند ببینید که چطور به شما آسیب می‌زنند.
اینکه بدانید ضعفی دارید اولین قدم برای پیشرفت در آن موضوع است. مثلا کشیدن ماریجوانا ممکن است ریلکستان کند ولی از آن طرف تنبلتان هم خواهد کرد و باعث می‌شود انگیزه‌ای برای انجام کاری نداشته باشید.

مثلاً الکل می‌تواند به شما برای برقراری روابط اجتماعی کمک کند ولی اگر بخواهید هر روز از آن استفاده کنید به آن اعتیاد پیدا می‌کنید. تصور می‌کنید که همه چیز طبیعی است ولی این مسئله به‌شدت بر تصمیم‌گیری‌های شما اثر می‌گذارد و در آخر می‌تواند زندگی‌تان را خراب کند. خیلی مهم است که همه چیز را همانطور که هست ببینید نه فقط برای مزیت‌هایی که ممکن است برایتان داشته باشند.
وقتی متوجه شدید که یک ضعف دارید، می‌توانید تصمیم بگیرید که خودتان اصلاحش کنید ولی خُب همیشه مقدور نیست. بعضی عادت‌های یک‌جوری به ما می‌چسبند که جدا کردنشان خیلی سخت است. در چنین مواقعی باید از یک متخصص کمک بگیرید.
اصولاً عادت‌ها ما را در زندگی عقب می‌اندازند. دنیا در حال تغییر مداوم است و ما هم اگر می‌خواهید بر فراز آن بایستیم باید تغییر کنیم. داشتن یک زندگی ایدآل هیچ دستورالعمل خاصی ندارد. باید خودتان را به چالش بکشید و از قلمرو امن‌تان بیرون بیایید. بعد از مدتی احساس خواهید کرد که ارزشش را داشته و زندگی دوباره برایتان معنادار خواهد شد.

منبع : برگرفته از سایت مردمان / چطور

بیشتر بخوانید :
ترک عادات زشت با چند تکنیک ساده
۱۷ عادت بد که مانع رسیدن به موفقیت است
حفظ عادات خوب در زندگی
چهار عادت مخرب زندگی زناشویی



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.