قند خون بالا در افراد مبتلا به دیابت می تواند موجب خشکی و خارش پوست، از جمله در پاها شود.
تعداد کلمات 1101 / تخمین زمان مطالعه 6 دقیقه
خارش بارداری
اگر بادرار هستید و نمی توانید از خاراندن پاهای خود دست بردارید، ممکن است به خارش بارداری مبتلا شده باشید. این شرایط به واسطه ایجاد مانع در مسیر صفرا از کبد رخ می دهد.خارش بارداری بیشتر شکم، دست ها، و پاها را تحت تاثیر قرار داده و به ایجاد خارش در کف دست ها و پاها منجر می شود.
درمان خارش پا با خیساندن با آب نمک
محلول آب نمک درمان دیگری است که به برطرف کردن احساس خارش پا و کف پا کمک میکند.نمک رشد میکروبهایی را که باعث انواعی از عفونتهای پا میشوند متوقف میکند، و همین امر خارش و سایر ناراحتیها را کاهش میدهد. به علاوه، به تسکین خستگی پا کمک میکند.
۱. ۲ قاشق چایخوری نمک را در نیم لیتر آب گرم مخلوط کنید و هم بزنید.
۲. این مخلوط را داخل تشت یا لگن بریزید.
۳. پاهایتان را که دچار خارش شده اند به مدت ۱۰ دقیقه در این محلول فرو کنید.
۴. این فرایند را چند بار در روز تکرار کنید تا بدترین خارشها نیز برطرف شوند.
برای افزودن بر تاثیر این درمان، میتوانید از نمک اپسوم به جای نمک معمولی استفاده کنید.
هشدار: اگر هر شکاف پوستی یا زخم بازی در بدن دارید، از درمانهای نمکی استفاده نکنید.
دیابت
قند خون بالا در افراد مبتلا به دیابت می تواند موجب خشکی و خارش پوست، از جمله در پاها شود.این شرایط می تواند به بروز مشکلات گردش خون نیز منجر شود که افراد مبتلا به دیابت را در معرض خطر بیشتری برای شکل گیری زخم های باز و عفونت ها، از جمله نمونه ای که موجب خارش پاها می شود، قرار دهد. پاهای خشک و خارشدار می تواند از طریق مرطوب کننده ها و عفونت های قارچی می توانند به روشی مشابه با بیماری پای ورزشکار درمان شوند. همچنین در مورد درمان دیابت باید با پزشک خود صحبت کنید.
بابونه برای درمان خارش پا و کف پا
به خاطر اثرات ضد آلرژیک قدرتمند، بابونه میتواند برای درمان خارش پا و کف پا مورد استفاده قرار بگیرد.این گیاه مانع ترشح هیستامین میشود، که به شما کمک میکند از واکنش آلرژیکی که میتواند به خارش پوست منجر شود جلوگیری کنید.
– برای استفادهی موضعی: یک فنجان چای را در یخچال به مدت ۱۰ دقیقه خنک کنید. یک تکه پارچه را در این چای بزنید، رطوبت اضافهی آن را بگیرید و از آن به عنوان کمپرس سرد برای رفع خارش پا و کف پا استفاده کنید. این کار را ۳ یا ۴ بار در روز تکرار کنید تا به سرعت بهبود پیدا کنید.
– برای مصرف خوراکی: ۱ قاشق غذاخوری بابونهی خشک شده را به یک فنجان آب داغ اضافه کنید. روی آن را بپوشانید تا به مدت ۵ دقیقه خیس بخورد. آن را آبکشی کنید. از این چای ۲ یا ۳ بار در روز بنوشید تا خارش پا و کف پایتان فرو بنشیند.
سرطان
در شرایطی که نادر است، اما خارش پاها می تواند نشانه ای از ابتلا به سرطان باشد. سرطان های کبد یا لوزالمعده یا سرطانی که به کبد گسترش یافته است می تواند موجب زردی پوست شود که با تجمع ترکیبی به نام بیلیروبین در بدن مرتبط است. بیلی روبین می تواند با پوست واکنش نشان داده و موجب خارش به ویژه در دست ها و پاها شود.برای درمان این تغییرات پوستی، باید به پزشک مراجعه کنید تا ابتدا دلیل زمینه ای درمان شود.
لوسمی، لنفوم و سرطان پوست نیز ممکن است موجب خارش شوند. روش های درمان سرطان مانند شیمی درمانی و پرتو درمانی نیز خود می توانند موجب بروز خارش شوند.
زمانی که دلیل خارش شناسایی شد، ممکن است درمان علائم با آنتی هیستامین ها و کرم های مرطوب کننده صورت بگیرد.
ماست برای درمان خارش پا و کف پا
ماست سادهی ارگانیک حاوی کلنیهای باکتریایی و پروبیوتیکهای فعالی است که به مبارزه با هر نوع عفونت پا که میتواند باعث ایجاد خارش شود کمک کند.
این خوراکی همچنین به مبارزه با خشکی پوست نیز کمک میکند، که عامل اصلی دیگری برای خارش پا و کف پا است.
– برای استفادهی موضعی: ماست سادهی خنک را مستقیما روی پاهای خود بریزید و بگذارید به مدت ۱۰ دقیقه بماند. بعد آن را با آب خنک بشویید. به طور کامل پاهای خود را خشک کنید و رطوبت آن را بگیرید. این فرایند را دو بار در روز برای مدت چند هفته تکرار کنید.
– برای مصرف خوراکی: ۱ تا ۲ فنجان ماست ساده دارای کشتهای زنده و فعال را در رژیم غذایی روزانهی خود بگنجانید.
نکات و توصیههای بیشتر برای درمان خارش پا و کف پا
– قبل از خوابیدن، پاهایتان را با گلیسیرین و گلاب ماساژ بدهید تا پوستتان نرم و مرطوب بماند.
– همچنین میتوانید لوسیون کالامین را چند بار در روز برای رفع خارش پا استفاده کنید.
– جورابهایی را انتخاب کنید که ۱۰۰ درصد از کتان درست شده باشند. از پوشیدن جورابهای پشمی و پلیاستری و سایر مواد ترکیبی اجتناب کنید، چون میتوانند باعث خارش پوست شوند.
– در حالی به رختخواب بروید که یک رطوبتساز در اتاقتان روشن کردهاید تا به جلوگیری از خشکی پوستتان کمک کند؛ معضلی که میتواند خارش را بدتر کند.
– برای هیدراته نگه داشتن پوستتان آب فراوانی بنوشید. این کار به سم زدایی بدن از طریق دفع ادرار نیز کمک میکند.
– از نوشیدن الکل و نوشیدنیهای دارای کافئین زیاد اجتناب کنید، چون ماهیتی دهیدراته کننده دارند و میتوانند باعث بدتر شدن خارش پا یا کف پا بشوند.
– خارش میتواند حتی به خاطر واکنش آلرژیک به چیزی که میپوشید یا محصولی که استفاده میکنید به وجود بیاید. سعی کنید علت و عامل خارش را پیدا و از آنها اجتناب کنید.
– میتوانید از داروهای آنتیهیستامین برای رفع خارش ناشی از واکنشهای آلرژیک استفاده کنید.
– برای پای ورزشکاران، میتوانید از بعضی داروهای ضد قارچی بدون نسخه استفاده کنید.
– بعد از شستن پاهایتان، همیشه آنها را واقعا خوب خشک کنید، بخصوص لای انگشتان پایتان را.
– رژیم غذاییتان را از ویتامین A، B، و E پر کنید. کمبود این ویتامینها میتواند به خشکی پوست منجر شود.
منبع:
top10homeremedies
asriran.com
بیشتر بخوانید :
علت های خارش پا و درمان خانگی آن (بخش اول)
علت های خارش پا و درمان خانگی آن (بخش دوم)
دلایل خارش پوست
احساس خارش در سرتاسر بدن
وقتی پاها بی قراری می کنند