درمان سریع سرماخوردگی (بخش اول)

با شروع فصل سرما، سرماخوردگی به یکی از شایع ترین مشکلات تبدیل می شود. سرماخوردگی موجب می شود که فرد مبتلا نتواند به فعالیت های روزمره خود آنگونه که دوست دارد برسد و سعی می کند هر چه سریع تر از شرایط پیش آمده خارج شود. در این مقاله به راهکارهایی برای بهبود سریع تر سرماخوردگی می پردازیم.
جمعه، 7 دی 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سید مصطفی سید آقامیری
موارد بیشتر برای شما
درمان سریع سرماخوردگی (بخش اول)
با مصرف زیاد مایعات سرماخوردگی خود را زودتر درمان کنید.
 
چکیده: با شروع فصل سرما، سرماخوردگی به یکی از شایع ترین مشکلات تبدیل می شود. سرماخوردگی موجب می شود که فرد مبتلا نتواند به فعالیت های روزمره خود آنگونه که دوست دارد برسد و سعی می کند هر چه سریع تر از شرایط پیش آمده خارج شود. در این مقاله به راهکارهایی برای بهبود سریع تر سرماخوردگی می پردازیم.

تعداد کلمات 1200 / تخمین زمان مطالعه 6 دقیقه
درمان سریع سرماخوردگی (بخش اول) 

مقدمه

اگرچه در اکثر مواقع سرماخوردگی حدود 4 تا 7 روز به طول می انجامد، اما با استفاده از برخی راهکارها قادر خواهید بود زمان بهبودی خود را بسیار کمتر کنید. شما با روشهایی طبیعی همچون پاکسازی مجرای تنفسی بدون مصرف دارو، استفاده از بخار و یا محلول سالین، مصرف داروهای گیاهی، دمنوش ها، عصاره ها و مکمل ها، می توانید خیلی سریع از شر سرماخوردگی خلاص شوید. همچین با استراحت فراوان، مصرف مایعات و رسیدگی به تغذیه نیز می توانید به جنگ سرماخوردگی بروید.
 

1. مجرای بینی خود را پاکسازی کنید.

الف. مایعات گرم، فراوان بنوشید. نوشیدن مایعات گرم به کاهش ترشحات سینوس‌ها کمک کرده و باعث شود که شما احساس بهتری داشته باشید. مطالعات نشان داده اند که نوشیدن مایعات گرم، علائم سرماخوردگی، همچون، آب ریزش بینی، سرفه، عطسه، گلو درد و خستگی مفرط را کاهش می دهد.
  • سعی کنید مصرف زیاد نوشیدنی های گرم و فاقد کافئین را در برنامه خود قرار دهید. با نوشیدن دمنوش های گیاهی مانند بابونه و نعناع، آب مورد نیاز بدن خود را تأمین کنید. اگر مقداری عسل و لیمو به دمنوش خود اضافه نمایید، تأثیر بیشتری بر درد گلویتان خواهد داشت. همچنین بابونه تأثیر بسزایی بر کاهش استرس و خستگی دارد و از سویی نعناع احتقان بینی را تسکین می دهد.
  • همچنین اگر چای سبز را مرتباً مصرف کنید، ممکن است به کاهش احتقان بینی و علائم آلرژیک کمک کند. سوپ داغ نیز برای فرد مبتلا به سرماخوردگی انتخابی مناسب خواهد بود. سعی کنید وقتی سرما می خورید غذاهایی مانند سوپ سبزیجات و مرغ را به دفعات و مقدار زیاد مصرف کنید، اما از مصرف نمک زیاد به همراه غذا خودداری کنید. سوپ مرغ می تواند تا حد زیادی گلو درد را تسکین دهد و از سوی دیگر اخلاط را نرم کرده تا راحت تر دفع شوند.
  • اگر شما عادت به مصرف قهوه دارید، لازم نیست وقتی که وقتی سرما می خورید، آن را کنار بگذارید. مطالعات نشان داده اند که نوشیدن قهوه باعث افزایش هوشیاری در افراد مبتلا به سرماخوردگی می شود. با این حال وقتی کودکان سرما می خوردند، بهتر است به آن ها قهوه ندهید. سعی کنید مایعات مورد نیاز بدن خود را از طریق نوشیدن آب گرم، دمنوش و سوپ تأمین کنید، مصرف زیاد قهوه باعث دفع بیشتر مایعات از بدن می گردد.
 
ب. دوش آب داغ و حمام بخار را فراموش نکنید. بخار مسیرهای تنفسی شما را مرطوب نموده و موجب کاهش علائم سرماخوردگی خواهد شد. وقتی سرما می خورید سعی کنید هر روز به حمام رفته و با خوابیدن در وان آب داغ و یا دوش گرفتن در شرایطی که تمام حمام را بخار گرفته، از مزایای فراوان بخار بهره مند شوید.
  • برای بهره مندی از بخار برای کاهش علائم سرماخوردگی، می توانید قابلمه ای را پر از آب نموده و بر روی اجاق گاز آشپزخانه قرار دهید تا جوش بیاید. پس از جوش آمدن اجاق گاز را خاموش کنید و قابلمه را در مکانی مناسب مثل روی میز و یا اپن آشپزخانه قرار دهید. سپس سر خود را بالای قابلمه قرار دهید و از بینی نفس بکشید، البته سر خود را خیلی پایین نبرید که در این صورت احتمال سوختگی وجود خواهد داشت. برای کسب نتیجه بهتر می توانید روی سر خود حوله ای بگذارید. به مدت 10 دقیقه این کار را ادامه دهید. این عمل که بخور نام دارد را می توانید 2 تا 4 بار در روز انجام دهید.
  • اضافه نمودن اسانس هایی مانند اکالیپتوس، به آب، روشی مناسب برای تمیز شدن بهتر سینوس ها و بهره مندی از مزایای رایحه درمانی (آروماتراپی) است. همچنین برای تسکین سردردهای سینوسی می توانید از اسانس نعناع استفاده کنید. اسانس اکالیپتوس نیز به تسکین احتفان بینی کمک می کند. از روغن درخت چای برای بخور استفاده نکنید، چرا که خاصیت سمی پیدا می کند.
 
ج. از روغن کِشی غافل نشوید. روغن کشی یکی از روشهای درمانی سنتی آیورودا[1] است که به منظور از بین بردن میکروب ها و باکتری های دهان استفاده می شود. بیشتر میکروارگانیسم ها قابلیت چسبیدن به چربی های موجود در روغن را دارند و بنابراین با چرخاندن روغن در دهان، به روغن چسبیده و از دهان خارج می شوند.
  • از روغن نارگیل استفاده کنید. روغن نارگیل خاصیت ضد باکتری داشته و حاوی لوریک اسید، که عاملی ضد میکروبی است، می باشد.
  • از روغن های ارگانیک که به روش کمپرس سرد تهیه شده اند استفاده کنید. روغن کنجد و آفتابگردان نیز مانند روغن نارگیل مؤثر هستند اما، ویژگی های ضد میکروبی روغن نارگیل بیشتر بوده و همچنین طعمی خوشایندتر دارد.
  • یک قاشق غذاخوری سر پر روغن را در دهانتان ریخته و حداقل به مدت یک دقیقه در دهانتان بچرخانید. هر چه این مدت طولانی تر شود، باکتری های بیشتری از دهانتان خارج خواهند شد. روغن را در تمام دهانتان بچرخانید و مطمئن شوید که روغن به تمام دندان ها و لثه هایتان نیز رسیده باشد.
  • هرگز روغن را قورت ندهید. اگر می بینید روغن زیاد بوده و در هنگام چرخاندن در دهان، پایین می رود، مقدار کمی از روغن را بیرون بریزید.
  • پس از چرخاندن روغن در دهان آن را بیرون بریزید و سپس دهان خود را با آب ولرم بشویید.
د. بینی خود را به درستی تمیز کنید. در اوقاتی که سرماخورده هستید، خالی کردن بینی به منظور تمیز کردن سینوس ها، ضروری و لازم است، اما توجه داشته باشید که این کار را باید به آرامی انجام دهید. خالی کردن با قدرت بینی ممکن است موجب فشار وارد آوردن به گوش هایتان شده و علاوه بر مشکل سرماخوردگی به گوش درد هم مبتلا شوید. پس بینی خود را خیلی آرام و تنها در مواقعی که لازم است، تخلیه کنید.
  • پزشکان پیشنهاد می کنند که یک بینی را با انگشت خود گرفته و بینی دیگر را به آرامی تخلیه کنید.
  • پس از هر بار تخلیه بینی دست های خود را خوب بشویید. شستن دست موجب از بین رفتن باکتری ها و ویروس ها از روی دستانتان شده و از بروز دیگر عفونت ها و همچنین انتقال بیماری به دیگر افراد، پیشگیری می کند.
 
ه. از دستگاه رطوبت ساز (بخور) استفاده کنید. اگر هوای داخل منزلتان خیلی خشک باشد، همین خشکی موجب بدتر شدن علائم سرماخوردگی تان شده و در نتیجه زمان بیماری تان را طولانی تر می نماید. در این صورت از یک دستگاه رطوبت ساز برای مرطوب نمودن محیط استفاده کنید. رطوبت هوا موجب می شود فضای بینی و سینوس های شما مرطوب شده و در نتیجه اخلاط، بهتر تخلیه شوند. همچنین برای داشتن تنفسی بهتر در هنگام خواب شبانه، می توانید از این دستگاه استفاده کنید.
  • دستگاه رطوبت ساز خود را مرتباً تمیز کنید، چرا که قارچ و کپک می تواند به آسانی در محیط های مرطوب رشد کند.
  • همچنین می توانید به جای استفاده از دستگاه رطوبت ساز، دو فنجان آب مقطر را در قوری گذاشته و بگذارید بخار شود.
  • گیاهان آپارتمانی نیز مانند دستگاه رطوبت ساز عمل می کنند. گل ها، برگ ها و ساقه های آن ها، رطوبت را در هوا آزاد می کنند. همچنین گیاهان آپارتمانی قادرند دی اکسید کربن و دیگر آلودگی ها را از هوا بزدایند. گیاهان آلوئه ورا، نخل بامبو، بنجامین، آگلونما  و گونه های مختلف فیلودندرون و دراسنا، بهترین انتخاب ها خواهند بود.

[1] یک علم باستانی و کهن است که در هند مرکز توجه‌است، اگر چه در کشورهای دیگر نیز در قالب طب جایگزین استفاده می‌شود. در آیوردا از گیاهان طبی، ماساژ و یوگا برای درمان بیماران استفاده می‌شود.
ادامه دارد.....
 

منبع: سایت ویکی هاو
مترجم: سید مصطفی سید آقامیری

بیشتر بخوانید:
حساسیت، سرماخوردگی نیست آن را جدی بگیرید
مدت زمان بهبودی از سرماخوردگی چقدر است؟
واقعیات و افسانه‌های موجود درباره‌ی سرماخوردگی



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.