دستیابی به اهداف بزرگ با تبدیل آن ها به اهداف کوچک (بحش دوم)

گاهی اوقات اهداف انسان آنچنان سخت و بزرگ به نظر می رسند که ممکن است از همان ابتدا انسان انگیزه قدم برداشتن در مسیر دستیابی به هدف را نداشته باشد. در بخش اول این مقاله تقسیم اهداف بلند مدت به اهداف کوچکتر...
چهارشنبه، 23 مرداد 1398
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سید مصطفی سید آقامیری
موارد بیشتر برای شما
دستیابی به اهداف بزرگ با تبدیل آن ها به اهداف کوچک (بحش دوم)

1. اهداف کوچک را اولویت بندی کنید

از آنجا که هدف از تقسیم اهداف بزرگ به اهداف کوچکتر این است که دچار خستگی و دلزدگی نشوید، پس ضروری است در آنِ واحد به چند هدف کوتاه مدت نیز نپردازید و به عبارتی سر خود را خیلی شلوغ نکنید. به جای این کار لازم است لیستی از کارهای کوچک تر تهیه کنید و ببینید کدام یک از آن ها برای رسیدن به آن هدف اصلی ضروری تر و مهم تر خواهند بود. سپس بکوشید بیشتر بر روی کارهای مهم تمرکز کنید.
 
وقتی قرار است رتبۀ کنکور شما حدود 200 باشد، پس باید در کلاس های درس مدرسه خیلی جدی تر حاضر شوید، احتمالاً در میان کتاب ها و درس هایتان برخی موارد برایتان دشوارتر خواهد بود. این دروس مشکل باید جزء اولویت های اصلی شما باشند. مثلاً فرض کنید از همان ابتدا درس زبان خارجی را به خوبی نخوانده اید و در این درس ضعف دارید. بهتر است وقت بیشتری را صرف این درس کنید. اما از سویی به درس ریاضیات علاقۀ زیادی دارید و بسیاری از مطالب آن را بلدید. ممکن است به خاطر علاقه تان به این درس، برای آن وقت بیشتری بگذارید که قطعاً کار درستی نیست و باید بیشتر وقتتان را صرف درس هایی کنید که نیاز به مطالعه و تلاش بیشتری دارند.
 

2. هر کدام از اهداف و کارهای کوچک باید کاملاً مشخص و روشن باشد

به خاطر داشته باشید که هدف ما از تبدیل اهداف بزرگ به اهداف کوچکتر این است که بتوانیم بهتر از پی انجام کارها برآییم. بنابراین باید بر نحوۀ انجام کارهای کوچک تمرکز نموده و شیوه های انجام هر کدام از آن ها را به صورت دقیق بررسی کنید.
 
اگر تمام تمرکزتان بر همان هدف اصلی و بلند مدت باشد، مطمئن باشید در آینده ای نه چندان دور دچار دلزدگی و خستگی خواهید شد.
 
بهتر است که بر کارهای کوچکی که در پیش رویتان قرار دارد، تمرکز نمایید. توجه داشته باشید که هر گاه یکی از کارها و اهداف کوچک با موفقیت انجام شود، در حقیقت شما را یک قدم به موفقیت در آن هدف اصلی و نهایی نزدیک کرده است.
 
پس لازم است اهداف کوچک نیز کاملاً عینی و مشخص در نظر گرفته شوند و روش هایِ عملیِ دستیابی به آن ها نیز معلوم باشد.
 

3.اهدافتان را بر اساس معیاری مشخص محک بزنید

علاوه بر تقسیم اهداف بزرگ به اهداف و کارهای کوچک تر، می توانید برای یک هدف بزرگ یک خط زمان مشخص کرده و میزان پیشرفت خود را از همین طریق چک کنید.
 
کاهش وزن یک مثال خوب در این زمینه است. فرض کنید که قرار است 20 کیلوگرم وزن کم کنید. این مقدار کاهش وزن ممکن است در نگاه اول بسیار ترسناک و دور از دسترس به نظر برسد. اما کاهش یک کیلوگرم وزن در یک هفته چندان دشوار نبوده و کاملاً عملی خواهد بود. در اینجا شما به هیچ عنوان هدفتان را تغییر نداده اید و یا از ایده آل های خود دست نکشیده اید، بلکه آن را به بخش های کوچک تر تقسیم کرده اید. با این روش امکان متعهد ماندن به برنامه ها به شدت افزایش خواهد یافت.
 

4.برای هدفتان جدول زمانی تنظیم کنید

در این روش در حقیقت برای رسیدن به هدفتان باید یک برنامۀ زمانی تعیین کنید. در واقع انجام چنین کاری کمک می کند تا بتوانید بر روی هدفتان تمرکز کنید. برای هدف اصلی یک برنامۀ زمانی و برای هر کدام از اهداف و کارهای کوچک نیز برنامۀ زمانی معینی را در نظر بگیرید. اگر برای انجام هر کاری برنامۀ زمانی مشخصی داشته باشید، به راحتی قادر خواهید بود میزان پیشرفت خودتان را زیر نظر بگیرید.
 
فرض کنید هدف شما نوشتن یک کتاب است. شما تصمیم می گیرید کتاب خود را تا 2 سال آینده به چاپ برسانید. این زمان می شود برنامۀ زمانی مشخص برای نوشتن تمام کتاب.
 
از اینجا به بعد است که می توانید اهداف کوچکتری را در طول این هدف اصلی مشخص نمایید. به عنوان مثال ممکن است لازم باشد حدود 6 ماه را به تحقیق و پژوهش حول محور موضوع کتاب، 9 ماه برای نوشتن پیش نویس ها و 9 ماه باقیمانده را به نوشتن فصول مختلف کتاب اختصاص دهید.
 
تعهد به برنامۀ زمانی برای خرده اهداف می تواند در نهایت شما را با آن هدف نهایی، یعنی نگارش کتاب، برساند.
 

5. وضعیت پیشرفت خود را به صورت منظم پایش کنید

دستیابی به اهداف معمولاً یک فرآیند محسوب می شود و در واقع به صورت تدریجی انجام می شود. وقتی برای رسیدن به هدفی تلاش می کنید، لازم است در تمام مدت حرکت، با انگیزه بمانید. یکی از بهترین و مؤثرترین روش های افزایش انگیزه، توجه به پیشرفت های صورت گرفته است.
 
به صورت مداوم و منظم میزان پیشرفت خود را پایش کنید تا مطمئن شوید همه چیز خوب پیش می رود. لازم است میزان پیشرفتتان را در جداول مشخصی یادداشت نموده و هر هفته و یا هر ماه آن را بروز رسانی کنید. همچنین پایشِ با دقت و منظم به شما این امکان را می دهد تا در صورت عقب ماندن از برنامۀ زمانی، هر چه زودتر متوجه شده و برای جبران گذشته تلاش نمایید.
 
مثلاً فرض می کنیم که می خواهید معدل امسال خود را افزایش دهید. برای رسیدن به این هدف لازم است نمرات خود را در طول سال تحصیلی با دقت زیر نظر بگیرید. اگر احساس کردید در یک درس ضعف دارید، این بدان معناست که همان درس موجب افت معدل شما خواهد شد. پس لازم است برای جبران نقاط ضعف، از یک دوست، معلم خصوصی و یا مطالعۀ بیشتر، کمک بگیرید. بنابراین با پایش وضعیت تحصیلی خواهید توانست یک معدل خوب را در پایان سال برای خود رقم بزنید.

6.در مورد هدف خود با دیگران صحبت کرده و در صورت نیاز از آن ها کمک بخواهید

در برخی موارد با توجه به طولانی بودن مسیر ممکن است حفظ انگیزه اندکی دشوار به نظر برسد. اگر هدفی که برای خود انتخاب کرده اید، مشکل است و یا وضعیت به نحوی است که ممکن است دیر به نتیجه برسید، احتمال خسته شدن و از دست دادن انگیزه زیاد خواهد بود. با در میان گذاشتن اهداف خود با دوستان و یا اعضای خانواده می توانید یک شبکۀ حمایتی را پیرامون خود ایجاد نمایید. با کمک و حمایت های این شبکه، مطمئن باشید دستیابی به اهداف برایتان آسان تر و حتی جذاب تر خواهد شد.
 
حتی گاهی اوقات همراه کردن دیگری با خود نیز می تواند بسیار مفید واقع شود. مثلاً اگر می خواهید وزن کم کنید، می توانید همسرتان را نیز با خود همراه کنید. با انجام این کار خواهید دید که رفیق راه تا چه اندازه در پایبندی و میزان پیشرفت شما کمک کننده خواهد بود. 

منبع: سایت ویکی هاو


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط
موارد بیشتر برای شما