درمان های خانگی برای سرماخوردگی (بخش اول)

زمانی که سرماخوردگی به سراغ‌تان بیاید واقعا توی دردسر می‌افتید و احساس می‌کنید که به شدت حال‌تان بد است ولی شما می‌توانید انواع مختلفی از داروهای خانگی و طبیعی را برای از بین بردن سرماخوردگی و سرفه انتخاب کنید. در این فهرستی از برترین روش های درمان خانگی سرماخوردگی می‌بینید. شما می‌توانید برای تسکین سریع بیماری یکی یا چند مورد از این روش‌های درمانی را امتحان کنید.
دوشنبه، 20 آبان 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
درمان های خانگی برای سرماخوردگی (بخش اول)
مایعات گرم گرفتگی بینی را رفع می‌کند، از کم آبی بدن پیشگیری می‌نماید و التهاب آزاردهنده‌ی سراسر مجاری بینی و گلو را تسکین می‌دهد.
 

مقدمه

عطسه، آبریزش بینی و سنگین شدن سر! سرماخوردگی معمولی می‌تواند سبب بروز ناراحتی‌های زیادی شود! بعضی‌ها ممکن است بگویند “این فقط یک سرماخوردگی ساده است! ” اما شما تنها زمانی سختی آن را درک می‌کنید که به این بیماری مبتلا شده باشید. زمانی که این بیماری به سراغ‌تان بیاید واقعا توی دردسر می‌افتید و احساس می‌کنید که به شدت حال‌تان بد است. سرماخوردگی بسیار شایع است اما به همان اندازه نیز درمان کردن آن با راهکارهای خانگی آسان و راحت است. این مقاله روش‌های درمان خانگی سرماخوردگی را به طور مفصل مورد بحث قرار خواهد داد. برای کسب اطلاعات بیش‌تر در مورد این بیماری، به خواندن این مقاله ادامه بدهید!

اجازه بدهید ابتدا علل، علائم و نشانه‌ها و حتی مراحل سرماخوردگی را بررسی کنیم. برای پیدا کردن بهترین روش‌های درمان خانگی سرماخوردگی و استفاده از آن‌ها، مهم است بدانیم که سرماخوردگی چه‌طور می‌تواند ایجاد شود. در این‌جا علائم سرماخوردگی را می‌بینید.
 

علائم و نشانه‌های شایع سرماخوردگی

در صورت ابتلا به سرماخوردگی ممکن است ترکیبی از این علائم را تجربه کنید:
– عطسه
– کیپ شدن بینی
آبریزش بینی
– احساس خارش در گلو
– سرفه
سردرد
– دردهای عضلانی
– آبریزش از عقب بینی و سینوس‌ها
– کاهش اشتها
– گلو درد
آبریزش چشم

ممکن است تب داشته باشید یا نداشته باشید. معمولا دمای بدن کودکان بین ۳۷ تا ۳۸ درجه‌ی سانتی‌گراد در نوسان است. به خواندن این مقاله ادامه بدهید تا بدانید که سرماخوردگی دقیقا چه‌طور ایجاد می‌شود.
 

علل شایع بروز سرماخوردگی

هنگامی که با ویروس سرماخوردگی تماس دارید، می‌توانید به راحتی مبتلا شوید و ممکن است علائم متفاوتی را که در بالا ذکر شد، تجربه کنید. انواع مختلفی از ویروس‌ها هستند که سبب بروز سرماخوردگی می‌شوند که در میان آنها راینو ویروس شایع‌ترین ویروس است. کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند مثل نوزادان و اطفال بیش از بقیه مستعد ابتلا به سرماخوردگی هستند. در اغلب موارد، سرماخوردگی به مدت طولانی دوام ندارد. بعضی از افراد ممکن است در عرض چند روز بهبود بیابند، هرچند طول کشیدن این بیماری به مدت یک هفته یا بیش‌تر هم چندان غیرممکن نیست. در ادامه با مراحل این بیماری آشنا خواهید شد.
 

مراحل مختلف سرماخوردگی

هنگامی که با ویروس تماس دارید، روز اول یا دوم هیچ علامت یا نشانه‌ای ندارید. در این حالت، ویروس‌هایی که از واکنش ایمنی بدن فرار می‌کنند، اینکوباسیون و تکثیر شدن را در داخل بدن آغاز می‌کنند. از روز سوم شما تجربه‌ی علائم خفیفی مثل سوزش بینی و احتقان را شروع می‌کنید. این‌ها در هنگام این‌که ویروس تکثیر می‌شود و به سلول‌ها حمله می‌کند، خیلی زود به علائم دیگری همچون آبریزش بینی، عطسه و درد عضلانی می‌رسند. پس از گذشت شش یا هفت روز، به مرور بهتر خواهید شد، زیرا تا آن زمان واکنش ایمنی بدن در شروع فرآیند حذف ویروس با تولید آنتی‌بادی‌های مناسب موفق بوده‌است. به طور متوسط، بعد از ۷ الی ۸ روز، نشانه‌های سرماخوردگی کم‌کم از بین می‌روند.

برای بیشتر آدم‌ها، داروهای OTC (داروهایی که بدون نسخه‌ی پزشک به فروش می‌رسند) برای سرماخوردگی و سرفه، بهترین گزینه هستند. با این حال، بسیاری از این داروها به جای تسکین طولانی‌مدت، فقط سرماخوردگی را سرکوب می‌کنند. شما می‌توانید انواع مختلفی از داروهای خانگی و طبیعی را برای از بین بردن سرماخوردگی و سرفه انتخاب کنید. در زیر فهرستی از برترین روش های درمان خانگی سرماخوردگی می‌بینید. شما می‌توانید برای تسکین سریع بیماری یکی یا چند مورد از این روش‌های درمانی را امتحان کنید.
 

برترین روش های درمان خانگی سرماخوردگی

۱. زمان نامناسب برای درمان علائم بیماری را بشناسید
باورتان بشود یا نه، علائم آزاردهنده‌ای که هنگام سرماخوردگی یا آنفولانزا تجربه‌شان می‌کنید، بخشی از فرایند طبیعی درمان هستند – گواهی بر این‌که دستگاه ایمنی ‌بدن‌تان در حال مبارزه با بیماری است. برای مثال، تب یکی از راه‌هایی است که بدن با افزایش دمای خود بیش از حد معمول  سعی می‌کند ویروس‌ها را از بین ببرد. هم‌چنین حرارت بالایی که از طریق تب در بدن ایجاد می‌شود باعث تولید پروتئینی در بدن می‌شود که میکروب‌ها را سریع‌تر و موثرتر نابود می‌کند. بنابراین، اگر بتوانید تب متوسطی را به مدت یک یا دو روز تحمل کنید، فرایند بهبودی‌تان به واقع سریع‌تر خواهد شد.

سرفه نیز از دیگر علائم سازنده و موثر بدن است؛ سرفه می‌تواند مجاری تنفسی‌تان را از مخاط غلیظی پاک نماید که می‌توانند میکروب‌ها را به ریه و سایر نقاط بدن‌تان منتقل کنند. حتی بهتر است نسبت به گرفتگی بینی واکنش متعادل‌تری اتخاذ کنید یا آن را به حال خود رها نمایید. داروهای ضد احتقان نظیر سودوافدرین گردش خون را در رگ‌های اطراف بینی و گلوی‌تان کاهش می‌دهند. ولی در واقع، شما برای بهبودی سریع نیاز دارید گردش خون در اطراف این نواحی بیش‌تر شود، زیرا افزایش گردش خون باعث می‌شود دمای اطراف بینی و گلو افزایش یابد و ترشحات این نواحی میکروب‌ها را از بدن خارج کند.
 
۲. گرفتگی بینی‌تان را با آب و نمک ولرم درمان کنید
شستشو با آب و نمک به رفع گرفتی بینی کمک، و هم‌چنین هم‌زمان ذرات ویروسی و باکتری‌ها را از بینی‌تان پاک می‌کند.

در ادامه به دستورالعمل محبوبی اشاره می‌کنیم که می‌توانید از آن استفاده کنید:
یک‌چهارم قاشق چای‌خوری نمک و یک‌چهارم قاشق چای‌خوری جوش‌شیرین را در حدود دودهم لیتر آب گرم مخلوط کنید. با استفاده از سرنگ یا دستگاه‌های مخصوص این کار مخلوط آب و نمک را داخل بینی‌تان بریزید؛ به این صورت که باید یکی از سوراخ‌های بینی‌تان را با فشار ملایم انگشت مسدود و مخلوط آب و نمک را وارد سوراخ دیگر کنید. آب و نمک را کاملا از بینی‌تان خارج کنید؛ سپس دو تا سه بار دیگر این کار را تکرار نمایید؛ بعد از آن، این کارها را با سوراخ دیگر بینی‌تان انجام دهید.
 
۳. برای درمان سرماخوردگی غرغره کنید
غرغره کردن می‌تواند گلو‌ی‌تان را نرم کند و موقتا علائم آنفولانزا را تسکین دهد. روزی چهار دفعه محلول نصف قاشق چای‌خوری نمک را در یک‌دهم آب گرم غرغره کنید.

برای کاهش خارش گلو می‌توانید برخی داروهای قابض را مانند چایِ حاوی تانین غرغره کنید تا غشای دیواره‌ی مجاری تنفسی‌تان سفت شود. یا هم‌چنین می‌توانید با استفاده از عسل و آب، یا مخلوط سرکه‌ی سیب و عسل محلولی غلیظ بسازید و با آن غرغره نمایید. یک قاشق غذاخوری برگ تمشک یا آب لیمو را در دو فنجان آب داغ بریزید؛ سپس یک قاشق چای‌خوری عسل را به آن اضافه کنید. پیش از غرغره کردن، اجازه دهید این مخلوط کمی خنک شود و به دمای اتاق در بیاید.
 
۴. مایعات گرم بنوشید
مایعات گرم گرفتگی بینی را رفع می‌کند، از کم آبی بدن پیشگیری می‌نماید، و التهاب آزاردهنده‌ی سراسر مجاری بینی و گلو را تسکین می‌دهد. اگر گرفتگی بینی‌تان به حدی است که خواب شبانه را از چشمان تان ربوده است، از نوشیدنی خرمای گرم – به عنوان درمان خانگی سرماخوردگی بسیار قدیمی – استفاده کنید.
 
۵. خوراکی‌هایی بخورید که با عفونت مبارزه می کنند
در این بخش به برخی از خوراکی‌هایی که برای مبارزه علیه سرماخوردگی یا آنفولانزا مفید هستند، اشاره می کنیم:
ویتامینC در خوراکی‌هایی مانند فلفل دلمه ای وجود دارد.
– بلوبری حاوی آسپرین طبیعی است و می‌تواند به کاهش تب و درد کمک کند.
– فلفل قرمز می‌تواند سینوس ها را باز کند و خلط را در ریه ها کاهش دهد.
– کرن بری از چسبیدن باکتری ها به سلول‌های غشای داخلی مثانه و مجرای ادراری پیشگیری می کند.
– خردل یا ترب کوهی مخاط را در مجاری تنفسی از بین می برد.
– پیاز حاوی موادی است که به درمان برونشیت و عفونت های دیگر کمک می کند.
– چای سیاه و سبز حاوی کاتچین هستند – ماده ای که دارای خواص طبیعی آنتی بیوتیک و ضد اسهال است.
 
۶. سرکه سیب
مواد لازم:
– ۱ قاشق غذاخوری سرکه سیب
– یک لیوان آب گرم
 
روش انجام کار:
سرکه را به آب گرم اضافه کنید و آن را بنوشید.

چند وقت یک بار می‌توان این درمان سرماخوردگی را انجام داد؟ ۲ تا ۳ لیوان از این ترکیب را در روز بنوشید.

ترکیب سرکه و آب چگونه چنین تاثیری دارد؟ سرکه سیب دوباره سطح pH را در بدن تنظیم می‌کند و سبب می‌شود که محیط برای زنده ماندن ویروس مناسب نباشد.
 
۷. سیر
مواد لازم:
– ۱ تا ۲ حبه سیر
– ۱ قاشق غذاخوری عسل
 
روش انجام کار:
– سیر را له کنید و آن را به همراه عسل مصرف کنید.

چند وقت یک بار می‌توان این درمان سرماخوردگی را انجام داد؟ مصرف ترکیب سیر و عسل را دو بار در روز تکرار کنید.

سیر چگونه چنین تاثیری دارد؟ سیر، یک ماده‌ی خوراکی عادی در هر آشپزخانه‌ای، به خاطر خواص مفید متعددی که برای سلامت انسان دارد، شناخته شده‌است. چند مطالعه نشان داده‌اند که می‌توان آن را برای مبارزه با سرماخوردگی نیز مورد استفاده قرار داد. این ماده‌ی خوراکی دارای ترکیبات ضد میکروبی و ضد ویروسی است که می‌توانند ویروس سرماخوردگی را از بین ببرند و علائم آن را کاهش دهند.
 
۸. زنجبیل
مواد لازم:
– یک قطعه زنجبیل به طول دو و نیم سانت
– یک فنجان آب گرم
– ۱ قاشق چایخوری عسل
 
روش انجام کار:
– زنجبیل را له کنید و آن را چند دقیقه در آب داغ خیس بگذارید.
– ترکیب آب و زنجبیل را صاف کنید، عسل را اضافه کنید و خوب هم بزنید.
– این چای تازه‌ی زنجبیل را میل کنید.

زنجبیل له شده یا زنجبیل تکه تکه شده را می‌توانید با سوپ‌های گرم و خورش‌ها نیز مخلوط کنید تا عطر و طعم آنها را تقویت کرده و اثر ضد سرماخوردگی‌شان را هم افزایش یدهد.

چند وقت یک بار باید این روش درمان سرماخوردگی را انجام داد؟ ۲ تا ۳ فنجان چای زنجبیل در روز میل کنید.

زنجبیل چگونه چنین تاثیری دارد؟ زنجبیل یکی دیگر از مواد مورد استفاده در پخت و پز است که می‌تواند برای کاهش سریع علائم سرماخوردگی از طریق کاهش دادن سرمای بدن و گرم کردن بدن استفاده شود. این ریشه‌ی خوراکی عطری دارد که بینی شما را تسکین می‌دهد. علاوه بر این، زنجبیل به دلیل خواص ضد‌التهابی قدرتمندی که دارد نیز شناخته شده‌است. تندی طبیعی آن تا حدی به باز شدن سوراخ‌های بینی کمک می‌کند.
 
۹. چای سبز
مواد لازم:
– ۱ چای سبز کیسه‌ای
– یک فنجان آب گرم
– عسل
– آب لیمو
 
روش انجام کار:
– چای سبز را با دم گذاشتن آن به مدت ۳ تا ۵ دقیقه در آب گرم آماده کنید.
– عسل و / یا آب لیمو را برای افزودن طعم و مزه اضافه کنید و در نهایت این چای گیاهی سالم را بنوشید.

چند وقت یک بار باید این روش درمان سرماخوردگی را انجام داد؟ ۲ تا ۳ فنجان از این چای را در روز بنوشید.

چای سبز چگونه چنین تاثیری دارد؟ نوشیدن نوشیدنی‌های گرم به کاهش ترشحات سینوسی کمک می‌کند. مطالعات نشان داده‌اند که علائم سرماخوردگی مثل آبریزش بینی، گلودرد و خستگی در افرادی که نوشیدنی‌های گرم را در طول دوره‌ی بیماری مصرف می‌کنند کاهش می‌یابد. نوشیدن چای سبز توصیه می‌شود، زیرا حاوی مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان است که می‌توانند روند بهبودی را تسریع ببخشند.
 
۱۰. عسل
مواد لازم:
– ۱ قاشق غذا خوری عسل خام
 
روش انجام کار:
– تنها کاری که باید بکنید این است که عسل بخورید. همچنین می‌توانید عسل را به یک لیوان شیر گرم اضافه کنید و قبل از رفتن به رختخواب آن را میل کنید.

چند وقت یک بار باید این روش درمان سرماخوردگی را انجام داد؟ می‌توانید دو بار در روز عسل بخورید.

عسل چگونه چنین تاثیری دارد؟ عسل به دلیل داشتن خواص شفابخش و ضد ویروسی که دارد شناخته شده‌است. این ماده‌ی خوراکی می‌تواند در درمان گلودرد و سرماخوردگی موثر باشد. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن به سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند تا با ویروس‌ها یا باکتری‌هایی که باعث ایجاد سرماخوردگی می‌شوند، مبارزه کنند. شما باید عسل خام یا ارگانیک را برای به‌دست آوردن حداکثر مزایا، استفاده کنید.
 
۱۱. بهترین آبمیوه ها
مصرف آب لیمو شیرین و آب پرتقال در هنگام ابتلا به عفونت‌هایی مانند سرماخوردگی و سرفه اغلب توسط پزشکان توصیه می‌شود. این آبمیوه‌ها مواد مغذی ضروری، ویتامین‌ها، و آنتی‌اکسیدان‌ها را به بدن می‌رسانند. این مواد مغذی سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند و کمک می‌کنند که بدن با عفونت‌های ویروسی بهتر و سریع‌تر مبارزه کند. آب لیمو ترش را نیز می‌توانید در رژیم غذایی روزانه‌تان بگنجانید زیرا می‌تواند ویتامین C بدن را تامین کند که برای واکنش ایمنی بدن به ویروس سرماخوردگی ضروری است. برای گنجاندن آب لیمو به رژیم غذایی‌تان می‌توانید آن را به سالاد یا انواع دمنوش گیاهی اضافه کنید.
 
۱۲. حمام بخار
بخار حمام مجاری بینی‌تان را نرم و مرطوب می‌کند و به شما آرامش می‌دهد. اگر دچار سرگیجه‌ی ناشی از آنفولانزا شده‌اید، همان‌طور که در حمام در حال شستشوی خود هستید، فضای حمام را پر از بخار آب کنید. 
 
۱۳. پیاز
مواد لازم:
– ۱ عدد پیاز قرمز
– عسل
 
روش انجام کار:
– پیاز را پوست بکنید و برش بزنید.
– روی برش‌های پیاز عسل بریزید به اندازه‌ای که کاملا پوشیده شوند.
– این ترکیب را یک شب تا صبح در یک ظرف دردار و در جای خنک نگه دارید.
– صبح ۱ تا ۲ تکه از پیازهای آغشته به عسل را میل کنید.

چند وقت یک بار می‌توان این روش درمان سرماخوردگی را انجام داد؟ مصرف ۱ تا ۲ تکه پیاز دو بار در روز کافی است. شما همچنین می‌توانید بعد از تمام شدن پیاز، عسل باقی مانده را مصرف کنید.

ترکیب پیاز و عسل چگونه چنین تاثیری دارد؟ پیاز خواص ضد التهابی و ضد میکروبی دارد و همچنین خلط‌آور است. به همین دلیل می‌تواند مخاطی را که در مجاری بینی و قفسه‌ی سینه انباشته شده‌اند را شل کند. و به این ترتیب خلط می‌تواند به راحتی از بدن خارج شود. این ماده‌ی خوراکی همچنین با تسکین تورم ناشی از عفونت ویروسی، می‌تواند مجاری تنفسی را به حالت اولیه بازگرداند.

ادامه دارد...

منبع: تحریریه سایت کسب و کار بازده – امیررضا مصطفایی و سارا فیضی


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.