رفتار صحیح با نوجوان در سن بلوغ

یکی از دغدغه هایی که بسیاری از والدین با آن درگیر هستند نحوه رفتار صحیح در سن بلوغ فرزندشان است. اینجاست که مشکل اصلی شروع می شود. به همین دلیل به تمام والدین واجب است که به طور دقیق درباره بلوغ و تغییرات...
سه‌شنبه، 23 ارديبهشت 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
رفتار صحیح با نوجوان در سن بلوغ
هر نوجوان برحسب شرایط و خصوصیات رفتاری خود دوران بلوغش را به نحو خاصی می گذراند و به همین دلیل والدینش باید در ابتدا نیازهای او را بشناسند.    
 

نحوه رفتار صحیح در سن بلوغ

سنین بلوغ معمولا از دختران از 10 تا 15 سالگی و پسران از 11 تا 16 سالگی ایجاد می شود. این دوران موقتی است و به طور معمول به زودی تمام می شود به همین دلیل بهتر است او را کمک کنیم تا این مرحله سخت زندگی را پشت سر بگذارد و البته بدون خطر این دوره را طی کند.در این مقاله سعی شده به نحوه رفتار صحیح در سن بلوغ بپردازد و یک سری باید ها و نباید ها را به والدین عزیز نشان دهد.
 
شناخت نوجوان
اولین مرحله ای که در نحوه رفتار صحیح در سن بلوغ است از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است شناخت نوجوانان در دوران بلوغ است. بسیاری از والدین به دلیل عدم آگاهی از این دوران و حتی روحیات فرزندشان نمی دانند چه برخوردی با او انجام دهند. به همین دلیل فرزندشان در شرایطی که باید توجه بیشتری به او شود تنها می ماند. به همین دلیل والدین عزیز باید بدانند که تغییرات رفتاری و روانی فرزندشان در این سن تا چه اندازه است که بتوانند در فرصت مناسب عکس العمل درستی داشته باشند.
 
شناخت نیازهای نوجوان
دومین گام در نحوه رفتار صحیح در سن بلوغ این است که نیازهای او را بشناسیم. هر نوجوان برحسب شرایط و خصوصیات رفتاری خود دوران بلوغش را به نحو خاصی می گذراند و به همین دلیل والدینش باید در ابتدا نیازهای او را بشناسند تا در فرصت مناسب بتوانند با آن ها رابطه خوبی برقرار کنند.
 
جر و بحث و درگیری ممنوع
سومین گام در نحوه رفتار صحیح در سن بلوغ این است که مدام با فرزندتان جر و بحث نکنید. نوجوانان در این سن دوست ندارند کسی مدام آن ها را ملامت کند. آنها دیگر مانند دوران بچگی شان نیستند که هر چه شما می گویید بله و چشم بگویند. آن ها معمولا دوست دارند دیگران آن ها را درک کنند. کافی است در مورد چیزی با آن ها مخالفت کنید. در این صورت است که پرخاشگر شده و لحن صحبت آن ها تغییر خواهد کرد. خوب این موضوع نیاز به صبر زیادی از سوی والدین دارد. والدین به جای اینکه جواب پرخاش آن ها را پرخاش بدهند.
 
آن ها را به آرامش دعوت کنید
سعی کنند آن ها را به آرامش دعوت کنند و با صحبت های منطقی و آرام آنها را متقاعد کنند. آن ها می توانند با جملاتی مثل " من تو را درک می کنم و می فهمم چه می گویی" این حرف خشم او را آرام خواهد کرد. به همین سادگی می توانید جلوی یک فاجعه را بگیرید.
 
آنها را ترسو تربیت نکنید
از دیگر نکاتی که در نحوه رفتار صحیح در سن بلوغ از اهمیت زیادی برخوردار است این است که آن ها را ترسو بار نیاورید. نوجوانان در این سن معمولا اضطراب و استرس بسیار زیادی دارند. این اضطراب گاه به دلیل نگرانی ها برای آینده است و گاهی ناشی از اختلالات روحی و روانی ناشی از دوران بلوغ باشد. به هر حال باید این موضوع را در نظر بگیرید که به جای استرس دادن به نوجوانان که چرا این کار را کرده ای و با این کارت آینده ات را خراب کردی و از این دست جملات به آن ها آرامش دهید.
 
شکست لازمه پیروزی است
اجازه دهید گاهی در زندگی شکست بخورد اما راه خود را پیش ببرد و اگر فکر می کند این راه او را موفق خواهد کرد اندکی درنگ نکند. صحبت ها و رفتارهای والدین تاثیر بسیار زیادی در روحیات نوجوان دارد. نوجوانان در هنگام بروز مشکلی نگاه شان به والدین است. اگر با نگاه شما دلشان قرص شود می تواند از پس تمام مشکلات زندگی بر بیاید.
 
با نوجوان تان دوست شوید
از مهم ترین نکات در رفتار صحیح در سن بلوغ این است که با نوجوان تان دوست شوید. اجازه دهید آن ها به شما نزدیک تر شوند. در اکثر خانواده ها به دلیل تفاوت سنی والدین با نوجوانان معمولا نمی توانند آن گونه که باید و شاید یکدیگر را درک کنند. نه نوجوان نصیحت های والدین را می پذیرد و نه والدین می دانند که خواسته خود را چگونه به فرزندشان توضیح دهند و یا جلوی اشتباهش را بگیرند. به همین دلیل مدام با هم جر و بحث می کنند و با هم اختلاف دارند.
 
نکته :
والدین عزیز اولین مرحله برای نزدیک شدن به نوجوان درک نیازهای آن هاست. فراموش نکرده اید که خود روزی نوجوان بودید و درخواست هایی داشتید. اگر فکر می کنید خواسته آن ها دور از انتظار است می توانید با نرمی و آرامش با آن ها صحبت کنید تا این کار را نکند. اگر از شما کمک مالی می خواهد نسبت نیاز او را در نظر بگیرید و بر حسب آن به او کمک کنید. همیشه به او نه نگویید. نه گفتن شما او را از شما دورتر می کند و بالطبع مسیبر او را به خارج از خانه باز می کند.
 
آنها را در تصمیم گیری ها مشارکت دهید
از دیگر نکاتی که در رفتار صحیح در سن بلوغ تاثیر دارد این است که سعی کنید فرزندتان را در تصمیم گیری های خانه مشارکت دهید. نوجوان در این سن علاوه بر حس استقلال طلبی دوست دارد که مفید باشد و یا در جمع بیشتر دیده شود. این فرصت را به او بدهید. اجازه دهید در تصمیم گیری های خانه او نیز مشارکت داشته باشد و نظرش را بیان کند. حتی اگر او علاقه ای به این کار نداشت از او نظر خواهید کنید و مدام از او سوال کنید. چه اشکالی دارد آن ها بسیار حساس و آسیب پذیر هستند و اگر ببینند به آن ها توجه می شود بسیار استقبال خواهند کرد.
 
آنها را تحقیر نکنید
نکته دیگر در نحوه صحیح رفتار در سن بلوغ این است که اکیدا از تحقیر کردن و سرزنش کردن و مقایسه کردن نوجوانان خودداری کنید. نوجوان در این شرایطی که قرار دارد خود دچار اختلالات شدید رفتاری می شود. فکر کنید که در این شرایط باید بار فشار و  توهین و تحقیر شما را تحمل کند قطعا از خانه فرار خواهد کرد. اگر می خواهید فرزندی تربیت کنید که خانه را محیط امنی ببیند و به خانه گرایش داشته باشد باید او را به نحوی تربیت کنید که همیشه او را تشویق کرده و طوری رفتار کنید که احساس کند مهم است و برای خود  شخصیت دارد.
 
از دیگر موارد در نحوه صحیح رفتار در سن بلوغ :
•  او را مستقل بار بیاورید
•  به او مسئولیت بدهید
•  جر و بحث ممنوع
•  پرخاشگری با نوجوان ممنوع
•  او را تشویق کنید

منبع: مرکز مشاوره رهیاب - معصومه راهی


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط