دوشنبه، 21 آبان 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

فیلیپ ابلسون

فیلیپ ابلسون
 در زندگی نامه فیلیپ ابلسون اینگونه آمده است که : فیلیپ ابلسون در ۲۷ آوریل سال ۱۹۱۳ میلادی در شهر تاکومای واشنگتن دیده به جهان گشود. فیلیپ ابلسون فیزیکدان سرشناس آمریکایی و کاشف عنصر نپتونیم می باشد.
 
فیلیپ ابلسون تحصیلات مقدماتی و دبیرستان را در همان شهر تاکومای سپری کرد و پس از آن تحصیلات دانشگاهی را در دانشگاه ایالتی واشنگتن آغاز کرده و توانست در رشته‌ های فیزیک و شیمی در مقطع کارشناسی فارغ‌ التحصیل گردد. فیلیپ ابلسون سپس به دانشگاه برکلی در کالیفرنیا رفت و در آنجا در رشته فیزیک هسته‌ ای دکترا خود را نیز گرفت.
 
فیلیپ ابلسون به‌ عنوان یک فیزیکدان جوان همراه با ارنست لاورنس فیزیکدان معروف شروع به کار و تحقیق در دانشگاه برکلی نمود. فیلیپ ابلسون جزو اولین فیزیکدانانی بود که پدیده شکافت هسته‌ ای را تأیید و از نظریه‌ ی آن حمایت کرد. شکافت هسته‌ ای فرآیندی می باشد که در آن یک اتم سنگین مانند اورانیوم به دو اتم سبک تر تبدیل می گردد. وقتی هسته‌ ای با عدد اتمی زیاد شکافته شود، بر پایه فرمول اینشتین، مقداری از جرم آن به انرژی تبدیل می شود.
 
فیلیپ ابلسون در خلال سال‌ های ۱۹۳۹ تا ۱۹۴۱ به‌ عنوان دستیار تحقیق در مؤسسه‌ ی کارنگی مشغول به کار شد و در همین دوران بود که موفق به کشف عنصر نپتونیم شد. نپتونیم از عنصرهای شیمیایی جدول تناوبی عناصر است. نشانه کوتاه نپتونیم Np و عدد اتمی آن ۹۳ و اولین عنصر فرااورانیم است. در زمان جنگ جهانی دوم، فیلیپ ابلسون به‌ عنوان یکی از دانشمندان کلیدی در پروژه سری منهتن و در بخش لابراتوار تحقیقاتی نیروی دریایی آمریکا مشغول به کار بود. فیلیپ ابلسون نقش مستقیمی در ساخت بمب اتمی نداشت، اما تکنیک جداسازی ایزوتوپ وی نقش کلیدی در تأمین سوخت هسته‌ ای مورد نیاز در بمب اتمی ایفا نمود و شاید بتوان گفت بدون تکنیک ابلسون ساخت بمب اتمی با آن قدرت تخریب امکان پذیر نبود. بعد از پایان جنگ جهانی دوم، دکتر فیلیپ ابلسون بیشتر اوقات خود را صرف تحقیق در خصوص انرژی هسته‌ ای نمود و در سال ۱۹۴۶ مجدداً به مؤسسه تحقیقاتی کارنگی بازگشت و در سال‌ های ۱۹۵۳ تا ۱۹۷۱ ریاست لابراتوار ژئوفیزیک مؤسسه کارنگی واشنگتن را بر عهده داشت. وی همچنین در بسیاری از مجلات علمی معتبر به‌ عنوان سردبیر فعالیت نمود.
دکتر فیلیپ ابلسون سرانجام در تاریخ ۱ آگست سال ۲۰۰۴ میلادی و در ۹۱ سالگی درگذشت.
 
منبع:
parvaresheafkar.com

 


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مشاهیر مرتبط