دوشنبه، 22 فروردين 1401
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

محمد فیض سرابی

محمد فیض سرابی
آیت الله محمد فیض سرابی نماینده مردم آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری بود. او پیشتر در دوره‌های سوم و چهارم نیز عضو این مجلس بود.
 
شناسنامه
 1 شهریور سال 1307 ه.ش   تولد
 22 فروردین سال 1400 ه.ش  درگذشت
 بیماری  علت درگذشت
 ایرانی  ملیت
 اسلام  دین
 شیعه  مذهب
 تحصیلات حوزوی  تحصیلات
 سیاسی  زمینه فعالیت
 از دهه 40  سال های فعالیت

زندگی نامه

تولد
بیوگرافی آیت الله محمد فیض سرابی از زبان خود ایشان: این جانب محمد فیضی در روز اول شهریور ماه سال 1307 ه.ش، در روستای زرنق از توابع سراب (که در حال حاضر شهر شده است) به دنیا آمدم و در دامان پدر و مادر مسلمان و شیعه اثناعشری، پرورش یافته ام. آباء و اجداد حقیر از محبین آل محمد(صلی الله علیه و آله) بوده اند.

خانواده من به شغل کشاورزی اشتغال داشتند و حقیر هم در زمان کودکی و نوجوانی در کنار خانواده ام در امر کشاورزی، یار و یاور آنان بودم و در فصل زمستان که زمان بیکاری روستاییان منطقه آذربایجان شرقی است، حقیر هم در روستای خود به مکتب خانه مرحوم ملا باقر می رفتم و درس می خواندم و در فصل های بهار و تابستان و پاییز در معیت خانواده ام، به امر کشاورزی مشغول بودم و خواندن درس برایم مقدور نبود؛ چون مکتب دائر نمی شد و مدرسه دولتی، حتی دبستان شش کلاسه ای هم در محل سکونت ما دائر نبود. لذا خواندن درس فقط به فصل زمستان منحصر شده بود که پس از فرا گرفتن قرآن کریم به خواندن چند کتاب فارسی به رسم سنتی قدیم، مانند گلستان سعدی و نصاب الصبیان اکتفاء می شد.

درگذشت
ایشان پس از یک دوره بیماری صبح روز دوشنبه 22 فروردین سال 1400 ه.ش به لقاء الله پیوست.
 
محمد فیض سرابی

سمت و فعالیت ها

فعالیت های علمی
تحصیلات
بعد از تحصیلات ابتدایی در محضر مرحوم ملا باقر و مرحوم حاج میرزا علی اصغر عالمی به تبریز عزیمت نموده و در مدرسه طالبیه تبریز مشغول ادامه تحصیل شدند که بعد از اتمام سطح در جوار رحمت کریمه اهل بیت(علیه السلام) قم از اساتید معظم استفاده نموده و چندین سال نیز در نجف اشرف تلمذ نمودند.

اساتید ایشان حضرات آیات: انگجی، حاج شیخ باقر مرندی، ملکوتی، مجاهدی تبریزی، سلطانی خرم آبادی، حاج شیخ مصطفی لنکرانی، مشکینی و بالاخره 20 سال در درس خارج فقه و اصول مراجع وقت آیات عظام بروجردی، حضرت امام خمینی (رحمة الله علیه) و گلپایگانی شرکت نمودند. ایشان علاوه از تحصیل در امر تدریس هم فعال بودند که شاگردان زیادی را تربیت نمودند.

فعالیت های انقلابی
بعد از دستگیری حضرت امام خمینی (رحمة الله علیه) در 15 خرداد 1342 ه.ش ایشان در محل تولد خویش طوماری چند متری پارچه­ ای که تمامی اهالی امضاء کرده بودند که بعضی از امضاها به نماد خون انگشت سبابه تهیه شده بود که به جرم دعوت به جهاد تحت تعقیب قرار گرفتند معظم له بعد از انقلاب نیز به دستور حضرت امام خمینی (رحمة الله علیه) مسئول کنترل کمیته ­های شهرستان های مراغه، میاندوآب و سراب بوده­اند تا پیرو حکمی که به ایشان داده شده بود مردم را به وحدت یگانگی دعوت کنند و در شکل گیری و تقویت حزب جمهوری اسلامی شهرستان های فوق الذکر نیز تلاش زیادی مبذول فرمودند.

فعالیت های اجرایی و اجتماعی
1- به امر ریاست محترم مجلس خبرگان وقت هیئتی به سرپرستی ایشان به دشت مغان اعزام شد تا وحدت و یگانگی را در آن منطقه تحکیم بخشند که قدم های مثبت زیادی برداشته شد.
2- عضویت در هیئت نظارت بر احکام صادره دادگاه های انقلاب در سال 1359 ه.ش
3- ریاست شعبه 27 دیوان عالی کشور.
4- حضور در مجلس خبرگان رهبری در دوره سوم.
5- عضویت در هیئت نظارت بر اجرای فرمان امام خمینی (رحمة الله علیه) در استان.
6- نماینده استان آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری

در نگاه دیگران

اشخاص
پیام تسلیت دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شوراس اسلامی

بسم الله الرحمن الرحیم
إِذَا مَاتَ الْعَالِمُ ثُلِمَ فِی الْإِسْلَامِ ثُلْمَةٌ لَا یَسُدُّهَا شَیْءٌ
ارتحال عالم جلیل‌القدر آیت‌الله آقای حاج‌ شیخ محمد فیضی‌ سرابی نماینده مردم شریف استان آذربایجان‌شرقی در مجلس خبرگان رهبری و از اساتید مبرّز حوزه علمیه قم موجب تاسف و تالم گردید.
این روحانی مخلص و گرانقدر که از شاگردان‌ حضرت‌ آیت‌الله‌ بروجردی (رضوان‌الله‌تعالی‌علیه) و حضرت امام راحل (ره)  و در زمره پیشگامان  قیام برعلیه رژیم ستمشاهی بودند، در سراسر عمر شریف خویش علاوه بر نشر معارف دینی و حوزوی و ترویج شعائر اهل‌بیت علیهم‌السلام، در مناصب قضایی و حقوقی نیز سال‌های متمادی خدمات شایانی به کشور و نظام‌ عرضه داشتند.  
اینجانب ضمن تسلیت این ضایعه به روحانیت، حوزه‌های علمیه و مردم شریف استان آذربایجان‌شرقی ، ارادتمندان و بیت مکرم، برای ایشان علوّ درجات و رحمت واسعه و برای بازماندگان صبر و سلامتی از درگاه خداوند متعال مسئلت می‌کنم.

منابع:
1. ویکی پدیا
2. تبیان
3. پایگاه اطلاع رسانی حوزه


نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مشاهیر مرتبط
موارد بیشتر برای شما