راسخون: در نهمین دوره لیگ برتر فوتبال نیز، به مانند دوره های گذشته موضوعات مربوط به داوری سر و صدای زیادی برپا کرد.
به نظر برخی از کارشناسان، قضاوت های ضعیف نیز به نوبه خود باعث کاهش سطح کیفی مسابقات امسال شده بود.
بايکوت ديدگاه ها و راهکارهاي نخبگان داوري از يک سو و از همه بدتر حمايت کليشه اي رييس کميته داوران از همه مردان سوت بدست (خوب و بد) باعث شد تا ليگ نهم از حيث داوري نمره اي ضعيف بگيرد و در مقام مقايسه با دوره هاي گذشته، يکي از بدترين فصول خود را بيادگار بگذارد.
البته برخي از داوران و کمک ها، کارنامه اي قابل قبول داشتند اما واقعيت غيرقابل کتمان اين است که بعضي از قضاوت ها آنچنان عجيب بود که باعث مي شدتا تنش و هياهو در ليگ برتر مستولي شود و خشک و تر با هم بسوزند.
محسن زماني : مسئولان دست بکار شوند
محسن زماني يکي از داوران سابق بين المللي و پيشکسوت و کارشناس امر داوري در خصوص علل ضعف داوري در ليگ نهم گفت: به عنوان يک عضو از خانواده داوري بايد اعتراف کنم که سطح قضاوت ها اصلا رضايت بخش نبود و متاسفم که بگويم داوريهاي ضعيف باعث شد تا کيفيت مسابقات ليگ نهم نيز تنزل کند.
وي افزود: چند عامل موجب اين مشکلات شده است که چيدمان نادرست داوران در مسابقات مهم از يک سو و انتخاب ناظران ناکارآمد از سويي ديگر از آن جمله بود. ناظر بايد حتما داور بين المللي بوده و از شهامت و جسارت لازم برخوردار باشد.
زماني ادامه داد بهترين گزينه براي رفع اين کاستي ها اين است که کميته داوران به صورت شورايي اداره شود و حداقل پنج داور بين المللي بازنشسته و کارکشته در آن فعال باشند. اين کميته بايد روزهاي شنبه هر هفته فيلم مسابقات را آناليز کنند و نقاط ضعف و قوت داوريها را بررسي نمايند، نه اينکه کميته داوران منتظر برنامه نود باشد تا فراز و فرود داوريها را متوجه شود.
اين کارشناس داوري خاطر نشان کرد: متاسفانه کانون داوران فعال نيست و شخص " مسعود عنايت " رييس کميته داوران در اين ناکارايي ها مسبب اصلي است.
زماني در پاسخ به اين سئوال که آيا شما مسئله پشت پرده داوري و... را قبول داريد يا نه؟، گفت: با قاطعيت اعلام مي کنم که مواردي از اين دست در داوري فوتبال ما وجود دارد و به طور جدي هشدار مي دهم که اگر وضعيت به همين منوال ادامه ياب ، ديگر سنگ روي سنگ بند نخواهد شد مگر آنکه سازمان تربيت بدني و فدراسيون فوتبال دست بکار شده و تدابيري اصولي در اين خصوص انديشيده شود.
وي در پايان گفت: گل دوم پرسپوليس در ديدار سه شنبه شب با سپاهان کاملا درست بود و اعلام افسايد از سوي کمک داور مرا به تعجب واداشت. وقتي اين گونه قضاوت ها ديده مي شود خواسته يا ناخواسته شائبه هايي در افکار فوتبال دوستان نقش مي بندد که اين شرايط با آموزه ها و فرهنگ غني ما منافات دارد.
هادي دزفولي : مقصر اصلي رييس کميته داوران است
هادي دزفولي داور بين المللي پيشين فوتبال و ناظر فدراسيون فوتبال درباره کيفيت داوريها در ليگ نهم معتقد است: وقتي رييس کميته داوران کاربلد نباشد و فدراسيون فوتبال نسبت به هشدار کارشناسان و نخبگان داوري، ارزشي قائل نشود، طبيعي است که کيفيت داوري ها روز به روز نزول خواهد کرد.
وي با طرح سئوالي از رييس کميته داوران مي افزايد: چرا 90 درصد ناظران داوري، کمک داور بوده اند و چرا آقاي عنايت به داوران بين المللي و بازنشسته اهميتي نمي دهد؟
اين کارشناس مجرب داوري خاطر نشان کرد: هيچگاه با محروم کردن افرادي چون من و امثال من که حقايق را مي گوييم ، سطح داوريها بالاتر نخواهد رفت بلکه روز به روز دچار سير نزولي خواهد شد.
وي در ادامه با تاکيد بر اينکه طرح ها و پيشنهادهاي لازم را به مسئولان فدراسيون فوتبال ارايه داده، گفت: تمامي موارد را به آقايان کفاشيان و تاج گوشزد کرده ام و هشدار داده ام که اگر سطح داوريها بهتر نشود ، کيفيت فوتبال ما نيز سير صعودي نخواهد داشت.
از دزفولي سئوال شد که نظرش در باره گل دوم پرسپوليس برابر سپاهان که افسايد اعلام شد، چيست؟ گفت : يک درصد هم شک ندارم که گل دوم پرسپوليس کاملا صحيح بود و از اين دست آراي عجيب و غريب در جريان ليگ نهم به دفعات ديده شد که اميدوارم در ليگ آتي شاهد تکرار اينگونه اشتباهات نباشيم و سازمان تربيت بدني و فدراسيون فوتبال براي رفع نگراني و شائبه هاي موجود آْستين همت بالا بزنند و فردي " نوانديش " را در راس کميته داوران قرار دهند.
وي در پايان گفت: قسم مي خورم که هيچ عنادي با رييس کميته داوران ندارم ولي به عنوان يک عضو از خانواده فوتبال که نيم قرن زندگي خود را وقف فوتبال کرده ، هشدار جدي مي دهم که تداوم حضور ايشان در اين کميته باعث خواهد شد تا مشکلات داوري دوچندان شود.
/1029 1002
جذب خبرنگار افتخاري