با حضور رئیس سازمان راهداری ایران و معاون وزیر حمل و نقل افغانستان، پنجمین اجلاس مشترک همکاریهای حمل و نقل جادهای ایران و افغانستان برگزار شد.
به گزارش راسخون به نقل از فارس ، پنجمین اجلاس مشترک همکاریهای حمل و نقل جادهای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی افغانستان برگزار شد.
در این مراسم رئیس سازمان راهداری اظهارداشت: افغانستان از شرکای تجاری ایران است؛ سالانه دهها هزار کامیون بین دو طرف تردد میکند و این نشان از حجم مبادلات بالای اقتصادی دو طرف دارد.
داود کشاورزیان به جزئیات تفاهمنامههای همکاری حمل و نقل جادهای اشاره کرد و گفت: روانسازی تردد دو طرف، سهولت صدور ویزا برای رانندگان دو کشور، حذف بخشی از عوارض جادهای برای دو طرف و افزایش مبادلات تجاری طرفین برخی از مواردی بود که مطرح شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: هر چند وقت یکبار کمیتههای مشترکی با حضور دو طرف برگزار میشود.در ادامه این برنامه معاون برنامهریزی وزیر حمل و نقل افغانستان اظهارداشت: در این اجلاس دو روزه مباحث کارشناسی و توافقات مناسبی انجام شد که برای دوام تعهدات دو طرف ارادهای قوی بود.
جارالله منصوری گفت: ایران و افغانستان همسایگان یکدیگر هستند و حتماً وجود افغانستان قدرتمند به نفع ایران و وجود ایران قدرتمند به نفع افغانستان است.وی با ابراز امیدواری از رفع موانع حمل و نقل جادهای دو طرف با توسعه چنین اجلاسهایی گفت: کشور ایران در حال توسعه بندر چابهار است؛ این بندر باید به هاب منطقه تبدیل شود و قطعاً توسعه بندر چابهار برای کشورهای آسیای میانه و همسایگان ایران مفید است.
جارالله منصوری افزود: با توسعه بندر چابهار، کالا به راحتی از هند به افغانستان و آسیای میانه تردد میکند و در مسیر بالعکس این تسهیل تردد وجود دارد.
معاون وزیر حمل و نقل افغانستان با بیان اینکه توافقات ایران و افغانستان در بخش حمل و نقل جادهای قابل تطبیق عملیاتی است، گفت: برنامهریزی کردهایم جلسات بین مرزی هر 3 ماه یکبار و با حضور کارشناسان دوطرف برگزار شود، یادآور شد: کمیتهای نظارتی بر تطبیق اجرائیات نظارت میکند و همه این موارد گامی بلند در جهت توسعه روابط حمل و نقل جاده ای ایران و افغانستان است.
/117/