ولایتی در پاسخ به سوالات هیئت رسانه‌ای اردن :

ایران مصمم به ادامه مذاکرات است اما زیر بار بازدید از مراکز نظامی نمی‌رود

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت : ایران مصمم به ادامه مذاکرات است، اما زیر بار بازدید از مراکز نظامی و بازجویی دانشمندان نمی‌رود.
يکشنبه، 10 خرداد 1394
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
ایران مصمم به ادامه مذاکرات است اما زیر بار بازدید از مراکز نظامی نمی‌رود

رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت : ایران مصمم به ادامه مذاکرات است، اما زیر بار بازدید از مراکز نظامی و بازجویی دانشمندان نمی‌رود.
 
به گزارش راسخون به نقل از تسنیم، علی‌اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام عصر امروز با هیئت فرهنگی و رسانه‌ای و برخی شخصیت‌های اردن در مرکز تحقیقات استراتژیک دیدار و گفت‌وگو کرد.
 
در این دیدار هیئت رسانه‌ای اردن سوالاتی را از ولایتی مطرح کردند و وی به سوالات پاسخ داد.
 
مشروح این پرسش و پاسخ بدین شرح است:
 
-- در صورتی که ترکیه به سوریه تجاوز کند و منطقه پرواز ممنوع توسط ارتش ترکیه وضع شود، موضع جمهوری اسلامی ایران چیست؟
 
** ما نمی‌دانیم که دشمنان منطقه‌ای و جهانی سوریه چه تصمیمی برای این کشور دارند اما هر اقدامی و از هر نوعی انجام دهند که منجر به تجاوز به خاک سوریه و تمامیت ارزی و حاکمیت کل این کشور و حاکمیت مستقل مبارز عربی اسلامی باشد آنها ایستادگی و مقابله خواهند کرد.
 
هر کشوری که به سوریه تجاوز کند، آنها مقاومت و ایستادگی خواهند کرد. جمهوری اسلامی ایران با رهنمودهای مقام معظم رهبری وظیفه خود می‌داند که از دولت، ملت و تمامیت ارزی سوریه حمایت و به مردم این کشور کمک کند. 
 
من بعید می‌دانم که کشوری حاضر شود که این کار خلاف درایت را علیه سوریه انجام دهد و بخواهد منطقه پرواز ممنوع اعلام کند. تعبیر آنها مانند کسی است که در خانه شیشه‌ای نشسته و به بیرون سنگ پرتاب می‌کند و هرکسی باد بکارد، طوفان درو می‌کند. وظیفه هر ملتی است که خودش از خودش دفاع کند و وظیفه ما است که به دوستان‌مان کمک کنیم.
 
-- ارزیابی شما در مورد تجزیه کشورهای اسلامی چیست؟
 
** تجزیه‌کن و حکومت‌کن یک سیاست است و هیچ وقت اینها از این نیت جدا نشده‌اند. ما به عنوان کشورهای اسلامی و منطقه باید با هم معاضدت کرده و همگی با تجزیه طلبی و تقسیم کشورها مخالفت کنیم.
 
آمریکایی‌ها در کنگره خود اعلام کردند که عراق به سه قسمت تجزیه شود. مردم عراق اجازه تجزیه کشورشان را نخواهند داد. آنها زمانی با کردهای شمال عراق قرارهایی گذاشتند، ولی داعش را بر سر آنها فرو ریختند و آنجا بود که فقط ایران به کردها کمک کرد وگرنه آنها تا 20 کیلومتری اربیل آمده بودند و اگر کمک ایران نبود اربیل سقوط می‌کرد.
 
قطعاً جمهوری اسلامی ایران مخالف تجزیه کشورهای اسلامی در منطقه حساس خاورمیانه است. متأسفانه لیبی در حالتی است که امکان تقسیم شدن آن کم نیست؛ اما امیدواریم که در مورد این کشور هم موفق نشود و عمر مختار دیگری در لیبی ظهور کند.
 
یکی دیگر از مقاصد آنها این است که کشورهای اسلامی را بدون حکومت کنند، مانند سومالی ولی ما اصطلاحی داریم و می‌گوییم که اینها می‌خواهند کشورهای دیگر را سومالی‌زاسیون کنند.
 
-- آیا شما نگران تجزیه عراق هستید؟
 
** ما نگران هرچیزی که در جهت تضعیف تمامیت ارزی عراق باشد، هستیم و به آنها کمک می‌کنیم که کشورشان متحد و یکپارچه بماند چون اگر این موضوع باب شود به جاهای دیگر هم سرایت می‌کند. برخی کشورهای منطقه که به سیاست آمریکا کمک می‌کنند متوجه نیستند که ممکن است روزی این تفکر تجزیه به سراغ کشورهای آنها هم بیاید.
 
--  آیا پیش بینی می‌کنید که مذاکرات هسته‌ای پایان این ماه به نتیجه مثبت برسد؟
 
**جمهوری اسلامی ایران مصمم به ادامه مذاکرات است و امید بسیار دارد که به نتایج مثبت و مطلوب ایران منتهی شود. بنابراین ایران زیربار هیچ تحمیلی نمی‌رود و شرایطی هم دارد؛ ایران زیر بار بازدید مراکز نظامی نمی‌رود و بازجویی و بازپرسی از دانشمندان هسته‌ای خود را نمی‌پذیرد. امیدداریم تا تاریخ تعیین شده این مذاکرات به نتیجه برسد اما نمی‌دانیم که آیا به نتیجه می‌رسد و نمی‌دانیم اگر آمریکا بخواهد "دبه" دربیاورد و مانند قبل بازی دربیاورد این مذاکرات به نتیجه می‌رسد یا بار دیگر باید منتظر خواسته‌های جدید آمریکا باشیم.
 
ما کاری نمی‌کنیم که خلاف سیاست‌های سی و چند ساله جمهوری اسلامی باشد و سیاست ایران حمایت از خط مقاومت است که از زمان امام خمینی(ره) آغاز شده و در زمان مقام معظم رهبری ادامه می‌یابد. مصداقیت نظام جمهوری اسلامی اقتضا می‌کند که از کیان امت اسلامی به سهم خود حمایت کند.
 
-- دیدگاه شما در مقابل واقعیت تلخ تکفیری‌ها نسبت به مسیحیان چیست؟
 
** آنچه علیه مسیحیت و سایر ادیان الهی توسط داعش پیش آمده مانند همان بلایی است که برسر مسلمانان آمده است. مگر خلبان اردنی مسلمان نبود؟ این کار وحشیانه داعش در تاریخ کم سابقه است. آنها به هر بهانه‌ای با قساوت قلب سر افراد را می‌برند.
 
خانم کلینتون در کتاب خاطرات خود گفته که ما داعش را به وجود آورده‌ایم. بنابراین داعشی‌ها هر وقت زخمی می‌شوند در سرزمین‌های اشغالی توسط عوامل رژیم صهیونیستی معالجه می‌شوند و همین اشخاص شیطان صفت با قساوت قلب مردم را می‌کشند.
 
اگر زمانی به حیوانی صدمه‌ای وارد شود رسانه‌های غربی از طرفداران حمایت از حیوانات هیاهو به راه می‌اندازند که بروید این حیوان را نجات دهید؛ مقامات آمریکایی‌ چنین موجودات فریبکاری هستند و هیچ حرکتی در سازمان ملل علیه داعش انجام نمی‌دهند. درحالی که در فاصله چند روز الانبار سقوط کرد ولی ائتلاف ضد داعش تکان نخورد.
 
-- موضع ایران در مقابل تلاش آمریکا برای اعطای تابعیت به مهاجریت فلسطینی که به اردن می‌روند، چیست؟
 
** ما قبول داریم که مردم اردن در طول اشغال فلسطین رنج زیادی کشیدند و آنها زحمت میزبانی آنها را کشیدند که جای تقدیر دارد. ملت فلسطین هوشمندی نشان داده و زیر بار این توطئه که شناسنامه غیرفلسطینی بگیرند، نرفتند. هم اکنون حدود 6 میلیون فلسطینی آواره داریم که زیر چادر زندگی می‌کنند و وجود آنها دلیل زنده‌ای بر مصیبت فلسطینیان است که مسلمانان و اتباع کشورهای عربی یادشان نمی‌رود که سرزمین فلسطین که متعلق به فلسطین است، در اشغال رژیم صهیونیستی است. جمهوری اسلامی از سیاستی که فلسطین تغییر هویت ندهد، حمایت کرده و  آن را عاقلانه می‌داند. 
 
-- با توجه به اینکه تصمیم گیری حاکمیت سیاسی در اردن در گرو سیاست آمریکاست، ما چگونه می‌توانیم از یوق سلطه استعمارگران خارج شویم؟
 
** می‌دانیم که آمریکا و برخی مرتجعین عرب تلاش دارند که سیاست اردن را به سمتی ببرند که خلاف نظر مردم اردن است. مردم اردن می‌خواهند زندگی با حداقل نیازمندی داشته باشند و این موضوع فقط با کمک خود مردم و معاضت کشورهای اسلامی دیگر محقق نمی‌شود. شاید این نوع نشست‌های مشترک در جهت ایجاد تفاهم کمک کند.
 
امیدواریم روزی برسد که در هر دو کشور انواع همکاری‌های اقتصادی، سیاسیو فرهنگی داشته باشیم. به خصوص اینکه مردم اردن زیر فشار صهیونیست ها بودند و جمعیت زیادی از اردنی‌ها از فلسطینی‌های مهاجر هستند و نیازمند کمک هستند و انشاءالله این موضوع دور نیست و قابل تحقق است.
 
-- پیش بینی شما در مورد دورنمای کشمکش در یمن چیست و آیا این تغییر انقلابی، پیامدی در شبهه جزیره عربستان دارد؟
 
** مردم یمن مردم فرهنگی و فرهیخته‌ای هستند و کمتر کشور عربی به اندازه مردم یمن سابقه فرهنگی به این درخشانی دارد. اما مردم یمن با اقدامی از سوی عربستان به یکباره مواجه شدند که این موضوع در تاریخ معاصر جهان عرب ساقه ندارد. تکلیف جنگ روی هوا معلوم نمی‌شود بلکه روی زمین مشخص می‌شود؛ این مهاجمین جرأت ندارند که در زمین وارد یمن شوند. مردم یمن همه مسلح هستند و همه آموخته‌اند که با یک تکه نان و یک قمقمه آب در شرایط سخت زندگی کنند و غیر از نازپروده‌های عربی هستند.
 
نتیجه مشخص است؛ یمنی‌ها حدود چند هزار سال در یمن بوده‌اند و تاریخ نشان داده که کسی که به آنها حمله کند شکست می‌خورد. سابقه جنگ با ابرهه را دارند و ابابیل به کمک آنها آمده و بالاخره پیروز شده‌اند و در آن زمان هم ایرانی‌ها کمک‌شان کردند.
 
جمهوری اسلامی ایران حالا هم به مردم یمن کمک می‌کند و آنها نیاز به جنگنده و اسلحه ندارند بلکه در حد کمک انسانی یعنی غذایی و دارویی کمک می‌کنیم. جمعیت یمن کمتر از 30 میلیون نفر است ولی تعداد سلاح‌های آنها بیشتر از 70 میلیون است و پس از اینکه ارتش به آنها پیوسته توپ و موشک هم دارند و این از اشتباهات بزرگ تاریخ سعودی است که به یمن حمله کرد و افکار جهان عرب را علیه خودش برانگیخت.
 
-- هیئت رسانه‌ای اردن: با توجه به دیدار شما با بشار اسد روحیه مردم سوریه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
 
** پس از اینکه حافظ اسد از دنیا رفت ما نگران بودیم که چه کسی جای او را می‌گیرد و پس از اینکه بشار اسد آمد امیدوار بودیم که روش پدرش را پیش بگیرد. ولی حالا می‌بینیم که شجاعت او از پدرش بیشتر نباشد کمتر نیست. اگر یکی از برکات این تهاجمات این بود که اگر قبل از حمله معارضین و تکفیری‌ها از مردم سوریه نظرخواهی می‌کردند محبوبیت بشار اسد کمتر از امروز بود و الآن بیشتر شده است. بشار اسد در بین همه اقوام سوریه محبوبیتش بیشتر شده است.
 
در گذشته دشمن تا 300 متری کاخ بشار اسد جلو آمد اما او از دفترش تکان نخورد. من به دفتر او رفتم و دیدم که در اتاق وی هیچ چیز جز چند صندلی وجود ندارد. ما یقین داریم که بشار اسد شکست نخواهد خورد چرا که براساس اعتقاد اسلامی، دینی و عربی خود کار می‌کند و شجاعت او در جهان عرب مانند سیدحسن نصرالله مثال زدنی است.
 
من با سیدحسن نصرالله در سفر به لبنان ملاقات داشتم و هردوی آنها (سید حسن نصرالله و بشار اسد) روحیه بسیار قوی داشتند. وقتی سید حسن نصرالله بیان می‌کرد که برای تصرف منطقه قلمون چه اقداماتی انجام داده فهمیدم که چه کار عظیمی انجام داده است و این مقابل جبل الشیخ است که در تصرف اسرائیل قرار دارد و این کار لبنان به مردم سوریه روحیه داد. 
 
یکی دیگر از الطاف حمله مهاجمین جنایت کار این بود که مردم سوریه و لبنان به گونه‌ای جوش خوردند که انگار یک ملت واحد هستند و سید حسن گفته است که امنیت سوریه امنیت ما است.
 
امنیت سوریه و لبنان، امنیت ایران است و ما همانطور که از منافع خودمان دفاع می‌کنیم از منافع جهان اسلام هم دفاع می‌کنیم.
/2759/



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.